Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Táblakvíz

A kvíz, amit illik hibátlanra kitölteni: tudod, mit jelentenek ezek a közlekedési táblák?

2023. november 09.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

kvíz KRESZ közlekedési táblák
A kvíz, amit illik hibátlanra kitölteni: tudod, mit jelentenek ezek a közlekedési táblák?
© Fotó: Shutterstock/Esin Deniz

Ha autót vezetsz, illetve motorral-kerékpárral vagy akár gyalogosan részt veszel a forgalomban, fontos tudnod, hogy mit jelentenek a közlekedési táblák. Hát most szúrópróbaszerűen mutatunk 10-et, teszteld, hogy tudod-e mindről, hogy mit jelent!


A közlekedési táblák nemcsak azok számára fontosak, akik autót vezetnek, hanem mindenkinek érdemes ismerniük őket, függetlenül attól, hogy milyen módon közlekednek. Itt egy gyors teszt, amivel ellenőrizheted, hogy mindre emlékszel-e.

Közlekedési táblák kvíze

A KRESZ-jogszabály 147 darab táblát tartalmaz, szóval van bőven választék, úgy meg főleg, hogy bizonyos táblákból több változat is létezik, például a kiegészítő táblák miatt. Bizonyos jelzések gyakoribbak, mások viszont ritkábbak, de mindet érdemes ismerni, hiszen ki tudja, az embernek melyik mikor akad az útjába.

Rém egyszerű az alábbi kvíz: mindegyik kérdésnél mutatunk egy táblát és alatta négy lehetséges értelmezést. A négy válasz közül természetesen három rossz és csak egy a helyes – ezt az egyetlen helyeset kell kiválasztanod.

Ha van jogosítványod, akkor elvileg ez hibátlanra kell, hogy menjen, szóval most különösen izgalmas a teszt: rontasz benne?

A helyes megfejtéseket itt, a hatályos jogszabályban is leellenőrizheted. A KRESZ általános szabályairól is készítettünk már egy kvízt korábban, kattints ide érte!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves