Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Határkvíz

Tudod, kik ezeknek az országoknak a szomszédai? Földrajzkvíz egymással határos államokkal!

2023. október 31.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

ország földrajz kvíz határ
Tudod, kik ezeknek az országoknak a szomszédai? Földrajzkvíz egymással határos államokkal!
© Illusztráció: Shutterstock/Ana Krasavina

Most tesztelheted, mennyire megy jól a földrajz! Tudod, melyik ország melyikkel határos? Kvíz!


A mai kvíz témája legyen megint a földrajz! Egy egyszerű, vagy legalábbis annak tűnő kérdést firtatunk: emlékszel, hogy melyik országnak kik a szomszédai?

Földrajzkvíz országhatárokról

A hazánkkal határos országot valószínűleg/remélhetőleg álmodból felkeltve is el tudnád sorolni, de persze ahogy az ember távolodik az otthonától a világtérképen, úgy válik egyre nehezebbé a feladat. Pedig ehhez képest egész le is egyszerűsítettük ezt a játékot, mert nyilván nem egy adott ország összes szomszédját kell felsorolnod az alábbi kvízben, hanem csak egy szomszédos országot kell kiválasztanod négy választási lehetőség közül. Azaz: a kérdés mindig arra vonatkozik, hogy a kérdésben említett ország melyik másik állammal határos, majd következik véletlenszerű sorrendben három ország, ami nem szomszédja a szóban forgó államnak, illetve egy negyedik, amelyik igen. Ezt a szomszédot kell megtalálnod mindig.

A határ alatt természetesen csak szárazföldi határt értünk, tehát ebben a játékban Nagy-Britannia például nem számítana határosnak Franciaországgal attól még, hogy szemben vannak egymással a La Manche csatorna két oldalán.

Szóval mindig a szárazföldi határt keresd, azt az országot, ami szárazföldön érintkezik a kérdésben említett állammal!

Bocs, Izland, Japán, Ausztrália és a többiek, de a szigetországok ebből a játékból kimaradnak!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves