Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A vége előtt

Mennyit tudsz A koronáról? Kvíz

2023. november 07.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

Netflix a korona kvíz
Mennyit tudsz A koronáról? Kvíz
© Fotó: Instagram/TheCrownNetflix

Lassan itt A korona hatodik évada, próbáld ki, hogy mennyit tudsz a Netflix nagysikerű sorozatáról ezzel az igalmas kvízzel!


Alig több, mint egy hét van már csak hátra: november 16-án érkezik a Netflixre A korona utolsó évadának első 4 része. Mi is kíváncsian várjuk, és hogy addig is gyorsabban múljon az idő, készítettünk egy kvízt. Teszteld, mennyit tudsz erről a különleges sorozatról!

A korona – kvíz 10 kérdéssel

Bizonyára láttad már a hatodik évad előzetesét, de ha véletlenül mégsem (vagy már túl régen volt)...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Már az első évad megjelenésekor is sejteni lehetett, hogy A korona nagyot fog szólni, de az azt követő évadok még annál is lelkesebb fogadtatására talán még a Netflixnél sem számított senki. Egy csomó érdekesség van A koronával kapcsolatban, ami különlegessé teszi ezt a sorozatot, aminél hosszabb, valós eseményeken alapuló széria valószínűleg még sosem készült.

A szappanoperákban elvileg az az izgalmas, hogy sosem tudhatjuk, hogy milyen váratlan fordulatot hoz a következő rész. Nos, A koronára ez nem igaz: nagyon is jól tudjuk, milyen fordulatok következnek, hogy melyik karakternek mi lesz a sorsa, hiszen ezt az egész sztorit már láttuk, sőt, részben át is éltük egyszer (ki milyen idős és meddig emlékszik vissza természetesen). És A korona annak ellenére bilincseli le nézők millióit, hogy a történetben semmi újdonságra vagy váratlan fordulatra nem lehet számítani.

Rendhagyó A korona azért is, mert rendszersen lecserélik a színészeket: jó kvízkérdés lenne az, hogy melyik sorozatokban fordult már elő, hogy ugyanazt a karaktert három vagy több színész is alakította már, amint az elmondható A korona Erzsébet királynőjéről, Fülöp hercegéről és Margit hercegnőjéről.* Jutalomjáték ez valamennyi színésznek: a negyedik évad után a 2021-es Emmy-gálán dráma kategóriában mind a négy lehetséges díjat A korona egy-egy színésze vitte el, női- és férfiszínész fő- és mellékszerepben nyújtott alakításáért.

Szóval ebben a kvízben sem a történet fordulópontjaira kérdezünk rá, hiszen rengeteg más érdekesség-tudnivaló van A korona című sorozattal kapcsolatban. Próbáld ki, te hány kérdésre találod el a választ a tízből!

*Egy helyes megfejtés lehet például a Ki vagy, doki? (Doctor Who), ahol a címszereplő Doktort már 13 különböző színész alakította.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves