Ipsits Anita túrós batyuja nagyon hamar elkészül, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos verziók.
A túrós batyu nagyon sok ember kedvence, bár a kelt tésztás változat kissé időigényes. A tésztát dagasztani kell, pihentetni, majd kinyújtani, megtölteni és megsütni. Ha nagyobb mennyiséget sütünk, akkor akár órák is eltelhetnek vele. Szerencsére ehhez a kalóriacsökkentett verzióhoz nem kell órákat a konyhában tölteni.
Ipsits Anita túrós batyu receptjéhez nem kell sok hozzávaló, a végeredmény mégis nagyon finom lesz. Hamar elkészül, a kelesztéssel nagyon sok idő megspórolható. A finom túrókrém pedig igazán ízletessé teszi az egészet.
Először keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat. Miután ez megvan, öntsük össze, és elkezdhetjük gyúrni. Amikor egyneművé vált a tészta, pihentessük 5 percig, addig összeállítjuk a tölteléket. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és alaposan keverjük őket össze.
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, és nyújtsunk belőle egy 22x22 centiméteres lapot. Vágjunk négy egyforma darabra, és egyenletesen töltsük meg őket. Hajtsuk egymásra a szemközti sarkokat, és nyomkodjuk le a közepét, így nem nyílik szét sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat, majd lekenjük narancslével.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, alsó-felső programon nagyjából 30 percig. Miután ez letelt, ismét megkenjük narancslével, és további 20 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!