Az almás pite sokak kedvence, nem annyira bonyolult az elkészítése, mégis nagyon finom. Ipsits Anita receptje pedig még vegán is!
Az almás pitét részben azért szeretik annyian, mert aránylag gyorsan elkészítő. A legtöbb recepthez nem szükséges sok hozzávaló, mégis nagyon finom lesz a végeredmény. Ha kedveled a süteményt, akkor érdemes kipróbálni Ipsits Anita verzióját.
Elsőkén az almát lereszeljük és a kinyomkodjuk a levét, fontos, hogy mérjük le, ekkor kell 400 grammnak lennie. Összekeverjük a fűszerrel és az édesítőszerrel. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ebből kb. 340 gramm mennyiséget egy 21x21cm-es tepsi aljára nyújtunk, erre jöhet a reszelt fűszeres alma, majd a tészta másik felét - nagyjából 190 grammot - , a tenyerünkkel elmorzsoljuk és elegyengetjük a tölteléken.
Miután kész, 190 fokra állítjuk a sütőt, majd légkeverséses sütőben addig sütjük, amíg a tetje aranybarnává nem válik. Nagyjából 28 perc alatt lesz kész, de azért figyeljük. Ha kihült szeleteljük, és így tálaljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!