Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Az egészség érdekében

Ezt a dolgot mindig ellenőrizd a hotelszobában miután megérkeztél

2024. február 10.

2 perc olvasás

ELLE

hotel hotelszoba ágyi poloska
Ezt a dolgot mindig ellenőrizd a hotelszobában miután megérkeztél
© Shutterstock

Te mit szoktál megnézni először egy hotelszobában?


Egy jó nyaralást senki sem utasít vissza, de természetesen történhetnek olyan dolgok, amelyek beárnyékolják a felhőtlen szórakozást. A hotelszobába belépve általában mindenki megnézi, hogy mennyire tiszta a helyiség, ám egy fontos részletet sokan elfelejtenek. 

Vigyázat, ágyi poloska! 

A tavalyi évben Párizsban és Franciaország egyéb városaiban felütötte a fejét az ágyi poloska, és a TikTokon rengetegen osztották meg, hogy ők is felfedezték a rovarokat. Sőt, az emberek még a tömegközlekedési eszközökön és a reptereken sem voltak biztonságban. 

Ágyi poloska minden szállodában jelen lehet, bármilyen drágák is a szobák. Valójában a minap egy kártevőirtó cég megemlítette nekünk, hogy az összes hívás, amelyet jelenleg látnak, a magasabb árfekvésű ingatlanokban történik

– mondta Jeff White, a SenSci kártevőirtó-gyártó termékigazgatója.

Az ember a legrosszabb ellenségének sem kívánja

Ha valaha is szembesültél ágyi poloskafertőzéssel, tudod, hogy ez nem olyan élmény, amit a legrosszabb ellenségednek kívánsz. Érdemes tehát odafigyelni az utazás során. Az ágyi poloskák különböző módon érintik az embereket, de sokakban rendkívüli szorongást, pánikot és aggodalmat okozhatnak.

Ez viszont drasztikusan megzavarhatja az ember rendszeres alvási ciklusát. Ezenkívül az ágyi poloska nagyon nehezen kezelhető kártevő

– magyarázta Matt Kelley, a Prodigy Pest Solutions elnöke.

A rossz hír azonban, hogy semmilyen módon nem lehet 100%-ban megakadályozni, hogy az ágyi poloskák az otthonokba kerüljenek, mert hihetetlenül kicsi és rejtélyes lények, mélyen megbújnak a repedések és hasadékok között, ami elképesztően megnehezítheti a felismerést. Ez az oka, hogy akár egy luxusszállodákban is megjelenhetnek. A szakértők szerint épp ezért elengedhetetlen, hogy a hotelbe érve ne csekkoljük le az ágyunk belsejét is. A bizonyítékokat pedig szintén figyelni kell, ugyanis ürüléket hagynak maguk után.

Ezeket a területeket mindenképp ellenőrizned kell

Fontos, hogy ellenőrizd a matracot, a rugó széleit, valamint minden olyan területet, amelyet az ágytámlán láthatsz anélkül, hogy elmozdítanád. A látható matracvarrásokon és a dobozrugón kívül a párnákat, lepedőket és a takarót is csekkolhatod, hogy nincsenek-e árulkodó foltok. A többi párnázott bútorról szintén ne feledkezz meg: kanapé, fotel és a díszpárnak se maradjanak el.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves