Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

UTAZÁS

Ezért nem szabad senkinek használnia a vasalót a szállodákban

2024. január 18.

1 perc olvasás

ELLE

ruhák szálloda vasaló vasalás foltok
Ezért nem szabad senkinek használnia a vasalót a szállodákban
© Shutterstock

Az utazások során sok utas használ vasalót a szállodában, ám most egy szakértő elárulta, hogy miért veszélyes. 


A legtöbben az utazás előtt megfelelően kivasalják, összehajtogatják a ruháikat, ám ezek az út során összegyűrődhetnek. Ilyenkor jól jön egy vasaló a szállodában, amivel gyorsan kisimíthatóak a gyűrődések. Bár könnyű megoldásnak tűnhet, mégis vannak veszélyei. 

Foltokat is okozhat a ruhán a szállodában lévő vasaló 

Nyaralásra a legtöbben megpróbálnak úgy pakolni, hogy a ruhák ne gyűrődjenek. Ennek ellenére sokszor gyűrődésekkel kerülnek ki az ingek, blúzok, ruhák a bőröndből. Vannak olyan anyagok, melyek nagyon könnyen gyűrődnek. Ilyen esetben legtöbben azonnal a vasaló után nyúlnak a szállodában, de ez nem jó módszer. 

Gilbert Ott, a God Save The Points alapítója árulta el, hogy a szállodában igazán veszélyes használni a vasalót. Gilbert nagyon sokat utazik, sok szállodát kipróbált, így mindig vannak hasznos tippjei

Érdemes megvizsgálni a szállodai vasalót, vagy tesztelni egy nem kényes színű ruhadarabon, mielőtt elkezdünk vele vasalni. Miért? Sokan használják a vasalót a pizza és más ételek felmelegítésére. 

Gyakran ételmaradékok maradnak a vasalón, különféle szennyeződések, ezek pedig foltokat okozhatnak a ruhán. Némelyik foltot pedig lehet, hogy csak nagyon nehezen lehet eltávolítani. Gilbert egyébként azt ajánlja, hogy mindenképp ellenőrizze mindenki a vasalót, de a legjobb, ha inkább nem használja.


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves