Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

Ezt a hibát sok utazó elköveti a repülőtéren, rengeteg pénzt veszíthetnek vele

2023. szeptember 14.

2 perc olvasás

ELLE

wifi repülőtér utazás biztonság utazási szakértő utazási tipp
Ezt a hibát sok utazó elköveti a repülőtéren, rengeteg pénzt veszíthetnek vele
© Getty Images

A repülőtéren való várakozás alatt sokan olyan hibát vétenek, ami később komoly következményekkel járhat.


Utazni jó, és a célig tartó út is lehet gyönyörű, ám van néhány alapszabály, amit érdemes betartani. A repülőtéren a legtöbb ember fokozott stressznek van kitéve a rengeteg információ és a hatalmas forgalom miatt, így figyelmetlenebbé válhat.

Gyakran megtörténik, hogy akár technikai okokból, akár az időjárás változásai miatt az utasoknak hosszasan várakozniuk kell. Ilyenkor sokan a reptéri wifit használják, ám ezzel komoly kockázatot vállalnak.

A repülőtéren is körültekintőnek kell lenni

Az üres órákat mindenki megpróbálja hasznosan tölteni, így vagy dolgozni kezd, vagy ki szeretne kapcsolódni valamilyen szórakoztató tartalommal. Bármelyikről is legyen szó, mindenképp internetre van szükség, és a nagy adatforgalom miatt sokan inkább a reptéri wifit választják, hogy elkerüljék a megnövekedett mobil-adatforgalom költségeit.

Egy biztonsági szakértő, Claudia Gualdi szerint azonban ez egy nagyon veszélyes döntés. Felhívta a figyelmet arra, hogy egyetlen nyilvános wifihálózat sem biztonságos, hiszen bárki szabadon hozzáférhet.

A repülőtereken ráadásul még nagyobb a kockázat, mert egyszerre rengeteg ember használja ugyanazt a hálózatot.

repuloter-elle.hu
Forrás: Getty Images

A hackerek könnyedén hozzáférhetnek olyan érzékeny információkhoz, amellyel súlyos problémákat, és a legtöbb esetben anyagi kárt okoznak. Ennek elkerülése érdekében a szakértő azt tanácsolja, hogy lehetőség szerint mindenki kerülje el ezeknek a hálózatoknak a használatát.

Ha mégis nélkülözhetetlen, hogy csatlakozzanak hozzá, azt tanácsolja az utasoknak, hogy győződjenek meg arról, hogy a reptér hivatalos hálózatát használják-e – ebben érdemes a reptéri személyzet segítségét kérni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves