Bizonyos gyümölcsök segítségével természetes módon gyűrhető le a stressz.
A tudósok rájöttek, hogy némely gyümölcsök kiválóan alkalmasak lehetnek arra, hogy segítsenek leküzdeni a stresszt.
Egy friss kutatás ugyanis arra a megállapításra jutott, hogy a citrusfélék (citrom, narancs) héjában található természetes anyag, a pektin fontos szerepet játszhat a stressz és a szorongás csökkentésében. A pektin egyébként egy régóta ismert élelmiszer-adalékanyag, amit elsősorban az élelmiszeriparban használnak. A tudósok azonban most felfedezték, hogy a pektin a mentális egészségre is jótékony hatást gyakorolhat.
A Nottinghami Egyetem és a University College Dublin szakértői által végzett kutatásban a résztvevők egy része a citrusfélékből izolált pektint kapott. A vizsgálat négy hétig tarott, az eredmények pedig azt mutatták, hogy segített szabályozni az immunrendszerben a gyulladásos folyamatokat és a szorongással kapcsolatos fehérjéket. Ez a felfedezés azért is nagyon fontos, mert rámutat annak lehetőségére, hogy a pektint természetes kiegészítőként használható lehet a stressz leküzdésére, ráadásul úgy, hogy a mellékhatásoktól sem kell tartani. A szintetikus, idegnyugtató gyógyszereknek ugyanis gyakran nemkívánt mellékhatásai is vannak. A pektin hosszú távú használata biztonságos, ami óriási előny lehet az antidepresszánsokkal szemben.
Természetes összetételének hála ugyanis nem okoz függőséget, ami azt jelenti, hogy gond nélkül lehetne alkalmazni a napi étrend részeként. A kutatási eredmények további kapukat nyithatnak, a pektin felhasználását tekintve pedig minden bizonnyal újabb vizsgálatok jönnek majd. A cél, hogy természetes módon lehessen segíteni a szorongás súlyosabb formáiban vagy a mentális zavarokban szenvedőknek.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!