Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FOGMOSÁS

Egy dolog, amit mindenki elront fogmosáskor a fogorvosok szerint

2023. június 12.

1 perc olvasás

ELLE

hiba szájápolás fogmosás fogorvos
Egy dolog, amit mindenki elront fogmosáskor a fogorvosok szerint
© Shutterstock

Az elmúlt években a helyes fogmosásról számos alkalommal beszéltek már szakemberek. Ám most elárulták az egyik leggyakoribb hibát, amit nagyon sokan elkövetnek. 


A fogorvosok gyakran beszélnek a fogmosás helyes menetéről, emellett sokszor osztanak meg különféle praktikákat, melyek sokkal hatékonyabbá teszik a folyamatot. Most viszont egy gyakori hibára hívták fel a figyelmet. 

Ez a leggyakoribb hiba fogmosáskor

Dr. Sahil Patel a Daily Mailen megjelent cikkben árulta el, hogy a legtöbb páciense elkövet egy hibát, amikor a fogait mossa. A legtöbben bevizezik a fogkeféjüket mielőtt vagy miután rákerül a fogkrém, ezzel pedig nagyban csökkentik a fogmosás hatékonyságát. 

A fogkrém már rendelkezik megfelelő mennyiségű nedvességgel. Ha nedves a fogkefe, gyorsabban habzik, és hamarabb kiköpik az emberek a fogkrémet. 

Tehát fogmosás sokkal rövidebb ideig tart, mint kellene. Más okból is problémás ez a módszer, mivel így a fogkrém valójában hígabbá válik, és nem lesz már annyira hatékony. Dr. Sahil Patel ez másik dologra is felhívta az emberek figyelmét, elárulta, hogy sokan nagyon erősen tisztítják meg a fogaikat, pedig a lágy, alapos mozdulatok sokkal hatékonyabbak.

Elárulta továbbá, hogy a hátsó fogakkal ajánlott kezdeni a folyamatot, mivel így biztosan sor kerül az elsőkre is. Sokan sietni, elöl kezdik a fogmosást, a hátsó fogakra pedig már nem marad idő. Ezzel a módszerrel ez könnyebben elkerülhető. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves