Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

WEDDING

5 hiba, amit a párok elkövetnek, amikor összeállítják az esküvői vendéglistát

2023. május 30.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

esküvő menyasszony esküvői vendéglista
5 hiba, amit a párok elkövetnek, amikor összeállítják az esküvői vendéglistát
© Shutterstock

Az esküvői vendéglista összeállítása nem egyszerű feladat, ezért sok pár elkövet bizonyos hibákat. A szakértő most leleplezte ezeket. 


A házasulandó párok számára az egyik legnagyobb fejtörést az esküvői vendéglista összeállítása okozza. Sok esetben a helyszín eleve meghatározza a létszámot, míg mások a költségeket veszik figyelembe a nevek összeírásánál. 

Ezeket a hibákat sokan elkövetik, amikor elkészítik az esküvői vendéglistát

A vendéglista összeállítása sokak számára egy könnyű feladatnak tűnhet, ám a valóságban ettől sokkal nagyobb fejtörést okoz. A pároknak sok szempontot kell figyelembe venniük, a meghívottak száma függ a helyszíntől, a költségektől, és sajnos olyan dolgokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, mint a rokoni kapcsolatok. 

Jen Glantz, a Bridesmaid for Hire alapítója szerint a legfontosabb dolog, hogy a párok mindig mérlegeljék ez a nap róluk, és a szerelmükról szól, így csakis olyan embereket hívjanak meg, akikkel szeretnének ünnepelni. Ennek ellenére összeszedte azokat a hibákat, melyeket sok pár elkövet. 

Túl rövid a lista

Manapság sok pár tervez kisebb esküvőt, így eleve rövid vendéglistával terveznek. Jen szerint ez hiba, mivel még mindig könnyebb lehúzni embereket egy hosszabb listáról, mint folyton újabb rövid listát készíteni, vagy újabb embereket felírni. 

Készítsetek listát mindenkiről, akire csak gondoltok, hogy szeretnétek meghívni. Legyen a lista hosszú, kerüljön fel rá mindenki. 

Miután elkészült a lista, osztályozzátok az embereket. Egyes számot kapjanak azok a vendégek, akik biztosan ott lesznek, kettest, akikben nem vagytok biztosak, és hármast azok, akiket meg kellene hívnotok, de valamiért azt érzed, nem kell ott lenniük. 

B-lista

Igen, sok házasulandó pár készít egy másodlagos listát, vagy úgynevezett B-listát, amire azok a vendégek nevei kerülnek, akik az első listán nem kaptak helyet. Ám a szakértő szerint ennek nem sok értelme van, hiszen ők okkal nem kerültek fel az A-listára. 

Késnek a meghívók 

A meghívókat sok pár későn küldi ki. Persze ennek több oka lehet, hiszen időbe telik a megtervezés, nyomtatás, postára adás. Ám a szakember szerint erre mindenképp figyelni kell, és legkésőbb 7-10 héttel az esküvő előtt postára kell adni a meghívókat, vagy személyesen eljuttatni a vendégekhez. Az szintén fontos, hogy a párok határozzanak meg egy időpontot, amíg az összes visszajelzésnek meg kell érkeznie, hiszen ilyen esetben még bővíteni lehet a vendéglistát. 

Túl sok a meghívott

Jen szerint az egyik leggyakoribb hiba, hogy a párok olyan rokonokat, ismerősöket is meghívnak, akik nem állnak közel hozzájuk. Így kaphat meghívást az esküvőre a szülők régi szomszédja, vagy egy távoli harmad-unokatestvér, akivel évek óta senki sem találkozott. A túlságosan sok ismerős, nagyon távoli rokon még egy nagyobb esküvőn is problémás lehet, kisebb szertartás esetén pedig egyenesen kellemetlen. 

Ilyen esetben egyértelmű, hogy határokat kell húzni, a párnak pedig mérlegelnie kell, kik azok a vendégek, akiket valóban szeretnének az esküvőn látni, illetve, akiket csak illendőségből hívnának meg. 

Megérzések figyelmen kívül hagyása

A szakértő úgy véli, sokan figyelmen kívül hagyják a megérzéseiket. Gyakori, hogy a pár érzi, bizonyos vendégeket nem kellene felírniuk a listára, végül mégis elküldik nekik a meghívót. Jen szerint az esküvő a párról szól, így érdemes a megérzésekre hagyatkozni. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves