Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

JÓGA

Mozogj a Dr. Rose tetőteraszán: indulnak az ingyenes jógaórák

2023. május 04.

4 perc olvasás

ELLE

jóga egészség egészséges életmód mozgás testmozgás Dr. Rose Magánkórház
Mozogj a Dr. Rose tetőteraszán: indulnak az ingyenes jógaórák
© Dr. Rose

A Dr. Rose Magánkórház mostantól ingyenes jógaórákat tart páciensei számára Magyarország egyik legismertebb jógaoktatójával.
 


Évtizedek óta tudjuk, hogy a testi-lelki egészségért mozognunk kell, a sportolás nem csak egészségünk megőrzésében, de számos betegség gyógyításában is segít. A Dr. Rose Magánkórház orvosai hangsúlyozzák, hogy a betegség megelőzés három lefontosabb összetevője a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel. A Dr. Rose Magánkórház a különböző szűrővizsgálati csomagok mellett már rendszeres jógaórát is biztosít páciensei és munkatársai számára.

A jóga csodát tesz a szervezettel

A jógaórákat a kórház 250 négyzetméter alapterületű, egyedi adottságú tetőteraszán tartják. A nyári időszakban heti rendszerességgel megtartott órákat a Yogasecrets Studio tanárai vezetik. Nagy Anna négy éve alapította a Yogasecrets Studiot, ahol speciális technikák alkalmazásával minden óra – még a kezdők számára is – elhozza a testi-lelki feltöltődést.

Ma már több száz nálunk végzett oktató tanít a világ minden pontján, sikereik pedig arra ösztönöznek, hogy a Yogasecrets Studiot még színesebbé és nemzetközi színvonalúvá tegyem

– vallja az alapító.

joga-ora-2023
Fotó: Dr. Rose

A jóga megváltoztatja az egészséges életről alkotott képünket:

  • erősíti és nyújtja az izmainkat,
  • javítja az egyensúly érzékünket,
  • a legjobb stresszoldó technikák egyike,
  • javítja a testtartásunkat,
  • javítja a légzésünket és növeli a tüdő kapacitását.

A gyakorlatokat bárhol elvégezhetjük, minden korosztály számára ajánlott mozgásforma. Végezhetjük közösen, a csoport támogató erejét, pozitív energiáit kihasználva, akár egyedül otthon, a napi munka-család-háztartás feladatai közé beleszorítva – egy a fontos, hogy csináljuk, rendszeresen, heti több alkalommal!

A jóga 2000 éves módszer, rendszeres gyakorlása a testi-lelki egészségünk megőrzését, helyreállítását segíti. A mindennapos rohanás közben különösen fontos a minket érő stressz levezetése, szorongások oldása, hogy aktívan tegyünk a lelki egyensúlyunk stabilitásáért. Emellett a jógagyakorlatok segítenek a sok órás monitoros ülőmunka során bekötött ízületeink kilazításában, tartást javító izmaink erősítésében, általános jóllétünk megteremtésében, de például a vérnyomást csökkentő, immunitást erősítő hatását is leírták. A szív- és érrendszer szempontjából további előnyt jelentenek a dinamikusabb, pulzusszámot jobban emelő gyakorlatok

– emelte ki Dr. Junger Éva, a Dr. Rose Magánkórház járóbeteg-ellátás vezetője.

Egyre több tanulmány szól arról, hogy a különböző betegségek egyik legnagyobb rizikófaktora a mozgásszegény életmód. Erről kérdeztünk két specialistát:

Prof. Dr. Hangody László, a Dr. Rose Magánkórház ortopéd traumatológusa szerint a túlsúly és a mozgásszegény életmód a belsőszervi betegségek melegágya. A mozgásszegény életmód hosszú távú hatásai egyértelműek és nyilvánvalóak. A mozgásszervi betegségek az élet hosszúságát is meg tudják határozni. A vezető halálokok között szerepel az időskori elesés, a combnyaktörésből fakadó másodlagos halálozás. Minél később kerülnek az ízületek olyan állapotba, hogy már nem alkalmasak az aktív mozgásra, annál hosszabb életet tudunk megélni. Ennek megfelelően a legfontosabb üzenet: odafigyeléssel igenis tudjuk saját élettartamunkat befolyásolni.

joga-ora-2023
Fotó: Dr. Rose. 

Prof. Dr. Préda István, a Dr. Rose Magánkórház kardiológusa szerint egészségünk legalább 50%-ban a saját kezükben van. Az egészség megőrzést elsősorban a rendszeres testmozgás és a megfelelő táplálkozás megtartása teszi leginkább lehetővé. A kardiológusok a mediterrán diétát részesítik előnyben: húsok közül elsősorban a sovány húsok, a szárnyasok és a hal fogyasztás, valamint a rostos zöldfélék fogyasztása, és a megfelelő testsúly tartása a fontos. Ugyanúgy, mint a rendszeres testmozgás: ha valaki naponta 15 percet mozog, csak ez önmagánban 15-20%-ot hozzátesz saját életkilátásaihoz.

A Dr. Rose Magánkórház közel 150 orvossal, több mint 40 szakrendeléssel, 3 tökéletesen felszerelt műtővel, 25 ágyas fekvőbeteg részleggel, prémium környezetben várja pácienseit, mindezt kiváló ár-érték arányban.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves