Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megelőzés

Az agydaganat ezzel a meglepő tünettel is jelentkezhet

2024. február 12.

1 perc olvasás

ELLE

rák tünetek daganatos betegség agydaganat
Az agydaganat ezzel a meglepő tünettel is jelentkezhet
© Shutterstock

Egyes esetekben az agydaganat akár furcsa tüneteket is produkálhat, ám ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.


Nem tartozik a leggyakoribb rákos megbetegedések közé, de az agydaganat így is évente több ezer embert érint. Többféle típusa is létezik attól függően, hogy jóindulatú vagy rosszindulatú daganatról van-e szó, illetve hogy eleve az agyban alakult-e ki, vagy más szervekből terjedt át az agyra.

Kezdetben gyakran egyáltalán nem okoz tüneteket, néha azonban a furcsa jelek is utalhatnak a betegségre. Ezekben az esetekben jó, ha a páciens tisztában van azzal, hogy mire érdemes figyelni.

Az agydaganat meglepő tünete

Ennél a betegségnél számolni kell azzal, hogy nemcsak fizikai, hanem mentális tüneteket is produkálhat. Ezek közé tartoznak a személyiségbeli változások, a memóriaproblémák és a viselkedés megváltozása is.

Ezen kívül az alábbiak is gyanúra adhatnak okot:

  • fejfájás
  • migrénes rohamok
  • tartós hányinger, hányás
  • álmosság
  • folyamatosan fennálló gyengeség vagy bénulás a test egyik oldalán
  • látás- vagy beszédproblémák
agydaganat-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A fenti tüneteket ugyan számos egyéb kórállapot is előidézheti, de a szakemberek azt javasolják, hogy aki egyet, vagy akár többet is tapasztal, haladéktalanul keressen fel egy szakorvost. Kizárólag a mindenre kiterjedő vizsgálatok deríthetnek fényt a tünetek valódi kiváltó okára, késlekedni azonban soha nem szabad!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves