Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Női jogok

„Megtagadták tőlem az abortuszt, pedig életveszélyben voltam” - beperelte Texas államot egy fiatal nő

2023. június 23.

2 perc olvasás

ELLE

abortusz Texas
„Megtagadták tőlem az abortuszt, pedig életveszélyben voltam” - beperelte Texas államot egy fiatal nő
© Shutterstock

Több texasi nőtől megtagadták az abortuszt, ezért fontos lépésre szánták el magukat.


Egy amerikai nő, Amanda Zurawski szívszorító történetet osztott meg. A nőtől megtagadták az abortuszt Texas államban, pedig az élete veszélyben volt. Kiderült, hogy a várandóssága alatt a magzatvíz szivárogni kezdett, valamint a méhnyak is idő előtt kitágult, de az orvosok az új törvények miatt nem avatkozhattak be.

Annyi takaróba voltam becsomagolva, amennyit csak találtam, és olyan gyenge voltam

–  mondta el Amanda, akinél a 18. héten kezdődött a baj.

A fiatal nőnél inkompetens méhnyakot diagnosztizáltak, ezért Amanda inkább az abortuszt szerette volna, de az orvosok nem avatkozhattak közbe. Három napnak kellett eltelnie, amikor a nő élete már tényleg veszélyben forgot, hogy elvégezzék az orvosok a terhességmegszakítást. 

Mivel Amandánál ilyen sokat vártak, ezért az egyik petevezetéke nem működik, így ez nehezíti a jövőbeli teherbeesés esélyét nála. A nő végül több sorstársával együtt úgy döntött, hogy beperli Texas államot azért, ami történt, és ami majdnem az életébe került.

Annyi trauma van, és ez egy olyan dolog, ami örökre velem lesz

–  mondta.

Egy rákos nőn sem segíthettek

Lauren Miller élete igazi rémálommá vált, amikor az ikreit várta Texas államban. A fiatal nő a 12. héten megtudta, hogy az egyik baba az Edwards-szindróma jeleit mutatta, ez egy kromoszóma-rendellenesség, amely szinte mindig halálos a születés előtt. Az egészséges magzat és az édesanya is veszélyben voltak a beteg baba állapota miatt, de az orvosok nem végezhettek abortuszt. A fiatal nő végül elhagyta Texast, és Colorado államba utazott, hogy máshol elvégezzék számára a terhességmegszakítást. 

Nagyon furcsa volt átmenni a repülőtéren, ahol láthatóan terhes voltam, és olyan érzés volt, mintha nyomon követnének

– vallotta be Lauren Miller, aki a másik babának azóta életet adott, és szerencsére egészségesen született.

Lauren Miller szintén beperelte Texas államot. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves