Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Törvény

Megbüntették az orvost, aki egy 10 éves kislányon végzett abortuszt

2023. május 26.

3 perc olvasás

ELLE

abortusz abortusztörvény kislány
Megbüntették az orvost, aki egy 10 éves kislányon végzett abortuszt
© Shutterstock

Egyre rosszabb a helyzet az Egyesült Államokban az abortusztörvény miatt. 


Indiana államban pénzbírságot szabtak ki egy orvosra, aki egy 10 éves kislány abortuszáról vallott kendőzetlen őszinteséggel. A fiatal lány azért utazott Indiana államban, mert eredetileg Ohióban lakik, de ott szigorították az abortusztörvényt, ezért nem volt lehetősége a terhességmegszakításra.

Megsértette az adatvédelmi szabályokat?

Indiana állam orvosi bizottsága csütörtökön megállapította, hogy az orvos, aki elvégezte a kislányon az abortuszt megsértette az adatvédelmi szabályokat, ezért pénzbírságot szabtak ki rá. Dr. Caitlin Bernard 3000 dolláros pénzbírságot kapott, valamint egy figyelmeztető levelet is a bizottságtól. A nő azt is elárulta egy riporternek, hogy a 10 éves kislány nemi erőszak áldozata lett. Habár az indianai főügyész hivatala kérte, hogy függesszék fel a doktornő engedélyét, de végül ez nem történt meg.

Ohióban nincs abortusz 6 hét után

A kislánynak a családjával azért kellett másik államba utaznia, mert Ohióban nincsen abortusz a terhesség 6. hete után, amióta a törvényt szigorították. Tavaly Indianaban még legális volt az abortusz, amikor Dr. Caitlin Bernard elvégezte a kislányon, de azóta az államban teljes abortusztilalmat fogadtak el, bár egy bíró később ezt felfüggesztette. A bizottság azt sérelmezte, hogy Bernard nem jelentette az esetet az indianai bűnüldöző szerveknek és az Indiana Gyermekvédelmi Minisztériumnak.

A doktornő jelezte a bántalmazást egy szociális munkásnak 

A doktornő ügyvédje, Alice Morical azonban azt mondja, hogy a védence az Indiana törvényeinek megfelelő módon jelentett gyermekbántalmazást, mivel tájékoztatta az egyeteme szociális munkását a 10 éves betegről, valamint azért sem sértett törvényt szerintük, mert nem hozta nyilvánosságra a gyermek nevét, születési dátumát és azt sem, hogy mikor vették fel a kórházba.

Joe Biden amerikai elnök is beszélt az ügyről

Joe Biden egy tavaly júliusi sajtótájékoztatón szólalt meg. 

Tíz éves. Megerőszakolták, hat hetes terhes. Már megsérült. Kénytelen volt egy másik államba utazni. Képzeld el, hogy te vagy az a kislány

- mondta akkor az amerikai elnök, amikor aláírt egy végrehajtási rendeletet az abortuszhoz való hozzáférés biztosítására. A rendelet védelmet tartalmazott azok számára, akik az abortuszt tiltó államból olyan államba utaznak, ahol a szolgáltatás legális.

Ez történhetett a kislánnyal

Egy ohiói férfi, Gerson Fuentes ellen vádat emeltek. A férfit gyanúsítják a 10 éves kislány megerőszakolásával. Azt nem tudni, hogy Fuentes, milyen viszonyban állt a kislánnyal, de a gyermek két testvére és az édesanyja barátja is a lehetséges gyanúsítottak között van. , és egy nyomozó abban a hónapban azt vallotta, hogy a lány június 30-án abortuszt kapott Indianapolisban.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves