A budapesti gasztronómia idén sem lassít: visszatért egy ikonikus étkezde, új olasz és japán-spanyol koncepciók születtek, és végre megnyílt a sokak által várt Time Out Market hazai egysége is.
Összegyűjtöttük a legizgalmasabb és legújabb gasztró helyeket a fővárosban: a reggeli bundás kenyértől a fine dining élményekig.
A legendás Kádár étkezde újranyitott a Klauzál téren, és szinte minden pont olyan, ahogyan régen. A fizetőpincéri és főúri szerepben most Gábor úr váltotta Tibor urat, de más alig változott: a legendás sólet újra étlapon, a málnaszörpöt pedig továbbra is rendes szódával húzzák fel. Gerendai Károly és a Costes Csoport célja nem egy retró étterem megnyitása volt, hanem maga a Kádár újjáélesztése: őszinte magyar konyhával, közös asztalokkal és azzal a hamisítatlan, kicsit zajos, de otthonos hangulattal, amit sokan hiányoltak a bezárás óta.
Az 1957-ben megnyílt, most pedig néhány év kihagyás után visszatérő Kádár ma is puritán és őszinte hely. A Klauzál tér 9. évtizedek óta találkozóhelye volt íróknak, zenészeknek, sportolóknak és postásoknak, és most újra azoké, akik lehet először látogatnak el ide, de könnyen törzsvendéggé válnak. Aztán egyszer talán őket is lefotózzák, és felkerülnek a falra, a többiek mellé, akik ennek a helynek már hetven éve részesei.
Budapest, Klauzál tér 9.
Nyitvatartás: kedd-szombat: 11:00 – 17:00
Az Alelí 2024 tavaszán nyitott meg Budapesten, Dani García három Michelin-csillagos séf első közép-európai éttermeként, és hamar a város egyik izgalmas gasztronómiai helyszínévé vált. Az olasz osteriák hangulatát idéző étterem sikere után Giorgio Cavicchiolo séf most új egységgel bővítette a koncepciót: megszületett az ANTON by Alelí. Az új hely a mindennapi olasz életérzést hozza el Budapestre – pizzákkal, panninikkel, levesekkel és spritzekkel, egy elegánsan rusztikus, firenzei ihletésű térben, ahol minden a lazaságról és a „l’arte di vivere”, azaz az élet művészetéről szól.
1051 Budapest, Wekerle Sándor utca 3.
Nyitvatartás: minden nap 08:00 – 23:00
A Monokini Kantin a japán precizitás és a spanyol életöröm természetes fúziója: ramen-, tapas- és koktélbár egyben. A Padron és az Architecto Pitpit csapatának új koncepciója Garai Ádám séffel közösen született meg, aki Japánban szerzett tapasztalataival friss lendületet hozott a budapesti gasztronómiába. Itt a ramen és a tapas egy asztalnál találkozik, mellé pedig vermut-sake longdrinkek és natúrborok járnak.
A név - Monokini - a szabadságot, őszinteséget és önazonosságot szimbolizálja, míg a „kantin” jelzi a hely közvetlen, nappal is nyüzsgő hangulatát. A Monokini egyszerre pimasz és kifinomult, laza, mégis precíz: ahol a spanyol zsúfoltság és a japán minimalizmus tökéletes egyensúlyba kerül.
Budapest, Varsányi Irén u. 33.
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 12:00 - 14:00, 18:00 - 23:00, szombat: 17:00 - 23:00
A Time Out Market Budapest a megújult Corvin Palace első emeletén nyitott, a Blaha Lujza téren. A történelmi épületben Budapest és a vidék legjobb séfjei, helyei és gasztrotehetségei gyűltek össze: tizenegy konyha, három bár és több mint ötszáz ülőhely várja a látogatókat délelőttől késő estig.
A kínálatban olyan nevek szerepelnek, mint az Anyukám Mondta, a Pingrumba, a Szaletly, a Bigfish vagy a M’EAT by Rácz Jenő, mellé koktélbárok, natúrborok és pasztőrözetlen tanksörök társulnak. A Market nemcsak gasztronómiai, hanem kulturális tér is, ahol koncertek, DJ-szettek és családi programok váltják egymást. A lisszaboni mintára létrejött Time Out Market most először érkezett Közép-Európába, és Budapest rögtön méltó házigazdája lett.
Budapest, Blaha Lujza tér 1. – Corvin Palace
Nyitvatartás: minden nap 11:30–23:30
A IX. kerület új kedvence, a Pizziozo – Dough Dealers Nápoly tüzét, Budapest szívét és a Közel-Kelet fűszereit hozza össze egy szeletben. A NOSH - Caffeine Dealers csapatának új projektje ugyanazt a minőségi megszállottságot és játékos lazaságot viszi tovább - csak most kávé helyett tésztával. A lassan kelesztett, Morello Forni kemencében sült pizzák kívül roppanósak, belül légiesen könnyűek. A „pizzamaffia-főhadiszállás”, ahol minden a tésztáról, az ízekről és a hangulatról szól. A Pizziozo tágas teraszán meccsnézések, kvíz estek és bulik is várják a vendégeket.
Budapest, Tóth Kálmán utca 27.
Nyitvatartás: minden nap 11:00 – 21:00
Az Onyx Műhely az ikonikus Onyx étterem kísérleti tere a Vörösmarty téren, ahol a fine dining személyes, kötetlen és inspiráló élménnyé válik. Nincsenek fix menük, a vendégek saját ritmusukban, à la carte fedezhetik fel az ízeket. A nyitott konyha és az alkotás légköre igazi gasztronómiai műhelyhangulatot teremt. A legújabb koncepciójuk, a MOZAIK a gasztronómia, művészet és tudomány találkozásából született, bevezetve a vendégeket a fine dining világába. Az Onyx Műhely egyszerre étterem és kreatív labor, ahol minden fogás egy új történet kezdete.
Budapest, Vörösmarty tér 7–8.
Nyitvatartás: hétfőtől szerdáig
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!