Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GASZTRONÓMIA

5 új budapesti étterem, ahova érdemes asztalt foglalnod

2024. december 17.

7 perc olvasás

ELLE

budapest gasztroélmény új éttermek
5 új budapesti étterem, ahova érdemes asztalt foglalnod
© Vibe Budapest/Kaszás Gergely

Ha olyan exkluzív gasztronómiai élményre vágysz a barátaiddal, vagy a szerelmeddel, ahol a nemzetközi konyhaművészet színe-java reprezentálva van, de ehhez ki sem kell tennetek a lábatokat Budapestről, akkor a következő helyek közül érdemes választanod.


Mit ennél ma? Döntsd el, és egyél egy jót az alábbi budapesti éttermek egyikében.

Stílusosan ringatózva a Dunán – River Diva 

A River Diva idén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, a koncepció pedig kívül-belül hű a hajó elnevezéséhez – a designtól a catering megoldásokon át, minden részletében elegáns, nagyvonalú és stílusos, mégis játékossággal teli. Itt a 50 és 100 fős vacsorák is bensőséges hangulatban telnek, miközben akár egy 600 fős eseményt is képes kényelmesen kiszolgálni. A vendégek különleges perspektívából csodálhatják meg a folyó hullámzását, a hatalmas üvegfelületeken pedig egyedi városi panoráma tárul eléjük. A konyha vezetésével Tóth Pált bízták meg, aki a múltban a köveskáli Kővirágban már bizonyította képességeit, a szegedi Alabárdosban pedig egy Michelin-ajánlást is szerzett az étteremnek. Mivel a River Diva minden eseménye alatt tesz egy kört a Duna belvárosi szakaszán, közel ötszáz négyzetméteres, pepita mintás tetőterasza alapján Budapest magasabb pontjairól, és a hidakról is könnyen észrevehető. A hatalmas külső tér egész évben funkcionál: nyáron BBQ party-k helyszíne lesz, most a téli időszakban pedig sült gesztenyével, kürtőskaláccsal és forró italokkal készülnek a vendégeknek. 

Fotó: River Diva

Minden érzékszerve hatva – VIBE Budapest 

Nemrég nyitotta meg kapuit a VIBE Budapest, amely friss és izgalmas színt hoz a város gasztronómiai és szórakoztató életébe. A Lánchíd és a Budai Vár panorámájával a háttérben elhelyezkedő étterem és szórakozóhely különleges atmoszférát teremt, ahol a vendégek minden érzékszervüket megmozgató élményben részesülnek.

Itt az étkezés, az italok és a szórakoztatás nem különálló elemek, hanem egy nagy egész részletei – ez a holisztikus megközelítés az, amely igazán megkülönbözteti a többi étteremtől. 

A kategóriateremtő vendéglátóhely műfaját a „fundining” kifejezés írja le legjobban, amely egyúttal az élmény lényegét is összefoglalja. Az éttermi koncepció fejlesztése Molnár Márk rendkívül sokrétű nemzetközi tapasztalataira alapulva kezdődött meg. A fogások egyedi, VIBE-os interpretációja Ruff Dávidnak köszönhető, aki a Costes Csoport számos egységében bizonyította már tehetségét. A konyha élén Jónás Gábor áll, aki szintén a Costes Csoport egységeiben dolgozott az elmúlt időszakban, korábban pedig a Nobu csapatában szerzett kiemelkedő ázsiai- és nemzetközi konyhabeli tapasztalatokat. Az étlap kialakításakor az egyik fő szempont az volt, hogy a világ különböző konyháinak legjobb és legkedveltebb fogásai kerüljenek az asztalra. A hely signature koktélkínálata Marc Alvarez, a világ egyik legismertebb és legsikeresebb bármesterének keze munkáját dicséri. A zenei programok meghatározzák az esték dinamikáját: a különféle mutatványokat bemutató artisták és a kolumbiai táncosok rövid, pár perces előadásai vizuális harmóniát teremtenek a zenével. 

Fotó: Kaszás Gergely

Ahol a steak és a sushi is előtérbe kerül – Shibuya 

Egy igazán szellős, kellemes étterem született, egy szerencsés helyen: az épület fölé magasodó platánfa a keleti hagyományok szerint bőséget és sok vendéget hoz. A régi Platán Étterem helyén található Shibuyában a japán konyha találkozik dél-ázsiaival, nem mellékesen a területi kulturális hatások nyomán a francia konyhaművészet egyes elemeit is beemelték a koncepcióba. A sushik például a szószokban is kapnak izgalmas franciás vagy éppen koreai frissítést és egyedi tolmácsolásban kerülnek a vendég elé. Maradhatunk az ismerős kedvenceknél, de itt jócskán van lehetőség a kísérletezésre, bátor választásra. Például steakre, tenger gyümölcseire – óriási rákok és Szent Jakab-kagyló is helyet kap a menüben – Shibuya megközelítésben. A konyhai team kizárólag ázsiai szakembereinek nyugat felé terjeszkedve Izrael volt az első állomásuk, azután még nyugatabbra jöttek, és így kerültek Budapestre is. Az étteremben november 19-én gyújtották be először a lángot, ami a csillagok állása és a horoszkóp szerint egy „szép nap” a kezdetekre. A tipikus ázsiai éttermekhez képest ez az irány egy exkluzívabb márkát képvisel, és olyan miliőt teremt, amihez érdemes időről időre csatlakozni.

Fotó: Kiss Bálint / Socially

Spanyol életérzés páratlan panorámával – BiBo Budapest 

A három Michelin-csillagos spanyol sztárséf legkreatívabb koncepciója játékos gasztronómiai utazásra invitálja vendégeit: Madrid, London és Doha után Budapest szívében, mégis a város felett nyílt meg a BiBo Budapest. A páratlan panorámával szolgáló, laza mégis elegáns étteremben Dani García innovatív koncepciójához hűen a spanyol életérzés, valamint a séf utazásai során gyűjtött inspirációk találkoznak a magyar gasztronómia esszenciájával. Az elegáns, mégis laza hely a Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes legfelső, hetedik emeletén kozmopolita hangulattal és páratlan panorámával várja a vendégeit egy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel.

A belső térben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy fantáziadús álomvilágba csöppentünk volna.

A különleges, Holdon túli élményt a bortrezor mögött felsejlő ezüst égitest emeli ki, miközben az étterem körül elterülő, valószerűtlenül gyönyörű budapesti panoráma adja a lenyűgöző hátteret. 

Fotó: BiBo Budapest

Ázsia ízek modern brunch- elemekkel – ZUI 

A bulinegyed forgatagában nemcsak a turisták, hanem a környéken élők, dolgozók, egyetemisták számára is izgalmas újdonságot kínál egy nemrégiben megnyílt reggeliző és teázó, amely egyedi koncepcióval ötvözi az ázsiai ízeket a modern brunch hangulatával. Természetesen itt is kapható Bubble tea, ami egy Tajvanról származó tea vagy tejes alapú ital. A ZUI eredeti, Tajvanról származó, kiváló minőségű teákkal készíti specialitásait, amelyek különleges extra feltétekkel, például tápiókagyöngyökkel, meleg és hideg változatban is elérhetők. Házi készítésű dumpling specialitásokkal és háromféle bagellel is várják a vendégeket, legyen szó klasszikusról, a vegetáriánusok kedvencéről, vagy luxus ízekről. A trendi smoothie bowlok friss gyümölcsökkel készülnek az igazán egészséges fogások rajongóinak. A hagyományos reggelikkel pedig azokra is gondolnak, akik ragaszkodnak a tradíciókhoz, és a jól bevált angol menüt, az omlettet vagy a rántottát részesítik előnyben.  

Fotó: Zui Brunch



Neked ajánljuk

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

30 ikonikus...
1

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

Ez is az ala...
2

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

Csak az embe...
3

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

Ez a világ 1...
4

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

A 25 legjobb...
5

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

10 horror fi...
6

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

Új, döbbene...
7

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Mennyit tuds...
8

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves