Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GASZTRONÓMIA

5 új budapesti étterem, ahova érdemes asztalt foglalnod

2024. december 17.

7 perc olvasás

ELLE

budapest gasztroélmény új éttermek
5 új budapesti étterem, ahova érdemes asztalt foglalnod
© Vibe Budapest/Kaszás Gergely

Ha olyan exkluzív gasztronómiai élményre vágysz a barátaiddal, vagy a szerelmeddel, ahol a nemzetközi konyhaművészet színe-java reprezentálva van, de ehhez ki sem kell tennetek a lábatokat Budapestről, akkor a következő helyek közül érdemes választanod.


Mit ennél ma? Döntsd el, és egyél egy jót az alábbi budapesti éttermek egyikében.

Stílusosan ringatózva a Dunán – River Diva 

A River Diva idén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, a koncepció pedig kívül-belül hű a hajó elnevezéséhez – a designtól a catering megoldásokon át, minden részletében elegáns, nagyvonalú és stílusos, mégis játékossággal teli. Itt a 50 és 100 fős vacsorák is bensőséges hangulatban telnek, miközben akár egy 600 fős eseményt is képes kényelmesen kiszolgálni. A vendégek különleges perspektívából csodálhatják meg a folyó hullámzását, a hatalmas üvegfelületeken pedig egyedi városi panoráma tárul eléjük. A konyha vezetésével Tóth Pált bízták meg, aki a múltban a köveskáli Kővirágban már bizonyította képességeit, a szegedi Alabárdosban pedig egy Michelin-ajánlást is szerzett az étteremnek. Mivel a River Diva minden eseménye alatt tesz egy kört a Duna belvárosi szakaszán, közel ötszáz négyzetméteres, pepita mintás tetőterasza alapján Budapest magasabb pontjairól, és a hidakról is könnyen észrevehető. A hatalmas külső tér egész évben funkcionál: nyáron BBQ party-k helyszíne lesz, most a téli időszakban pedig sült gesztenyével, kürtőskaláccsal és forró italokkal készülnek a vendégeknek. 

Fotó: River Diva

Minden érzékszerve hatva – VIBE Budapest 

Nemrég nyitotta meg kapuit a VIBE Budapest, amely friss és izgalmas színt hoz a város gasztronómiai és szórakoztató életébe. A Lánchíd és a Budai Vár panorámájával a háttérben elhelyezkedő étterem és szórakozóhely különleges atmoszférát teremt, ahol a vendégek minden érzékszervüket megmozgató élményben részesülnek.

Itt az étkezés, az italok és a szórakoztatás nem különálló elemek, hanem egy nagy egész részletei – ez a holisztikus megközelítés az, amely igazán megkülönbözteti a többi étteremtől. 

A kategóriateremtő vendéglátóhely műfaját a „fundining” kifejezés írja le legjobban, amely egyúttal az élmény lényegét is összefoglalja. Az éttermi koncepció fejlesztése Molnár Márk rendkívül sokrétű nemzetközi tapasztalataira alapulva kezdődött meg. A fogások egyedi, VIBE-os interpretációja Ruff Dávidnak köszönhető, aki a Costes Csoport számos egységében bizonyította már tehetségét. A konyha élén Jónás Gábor áll, aki szintén a Costes Csoport egységeiben dolgozott az elmúlt időszakban, korábban pedig a Nobu csapatában szerzett kiemelkedő ázsiai- és nemzetközi konyhabeli tapasztalatokat. Az étlap kialakításakor az egyik fő szempont az volt, hogy a világ különböző konyháinak legjobb és legkedveltebb fogásai kerüljenek az asztalra. A hely signature koktélkínálata Marc Alvarez, a világ egyik legismertebb és legsikeresebb bármesterének keze munkáját dicséri. A zenei programok meghatározzák az esték dinamikáját: a különféle mutatványokat bemutató artisták és a kolumbiai táncosok rövid, pár perces előadásai vizuális harmóniát teremtenek a zenével. 

Fotó: Kaszás Gergely

Ahol a steak és a sushi is előtérbe kerül – Shibuya 

Egy igazán szellős, kellemes étterem született, egy szerencsés helyen: az épület fölé magasodó platánfa a keleti hagyományok szerint bőséget és sok vendéget hoz. A régi Platán Étterem helyén található Shibuyában a japán konyha találkozik dél-ázsiaival, nem mellékesen a területi kulturális hatások nyomán a francia konyhaművészet egyes elemeit is beemelték a koncepcióba. A sushik például a szószokban is kapnak izgalmas franciás vagy éppen koreai frissítést és egyedi tolmácsolásban kerülnek a vendég elé. Maradhatunk az ismerős kedvenceknél, de itt jócskán van lehetőség a kísérletezésre, bátor választásra. Például steakre, tenger gyümölcseire – óriási rákok és Szent Jakab-kagyló is helyet kap a menüben – Shibuya megközelítésben. A konyhai team kizárólag ázsiai szakembereinek nyugat felé terjeszkedve Izrael volt az első állomásuk, azután még nyugatabbra jöttek, és így kerültek Budapestre is. Az étteremben november 19-én gyújtották be először a lángot, ami a csillagok állása és a horoszkóp szerint egy „szép nap” a kezdetekre. A tipikus ázsiai éttermekhez képest ez az irány egy exkluzívabb márkát képvisel, és olyan miliőt teremt, amihez érdemes időről időre csatlakozni.

Fotó: Kiss Bálint / Socially

Spanyol életérzés páratlan panorámával – BiBo Budapest 

A három Michelin-csillagos spanyol sztárséf legkreatívabb koncepciója játékos gasztronómiai utazásra invitálja vendégeit: Madrid, London és Doha után Budapest szívében, mégis a város felett nyílt meg a BiBo Budapest. A páratlan panorámával szolgáló, laza mégis elegáns étteremben Dani García innovatív koncepciójához hűen a spanyol életérzés, valamint a séf utazásai során gyűjtött inspirációk találkoznak a magyar gasztronómia esszenciájával. Az elegáns, mégis laza hely a Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes legfelső, hetedik emeletén kozmopolita hangulattal és páratlan panorámával várja a vendégeit egy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel.

A belső térben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy fantáziadús álomvilágba csöppentünk volna.

A különleges, Holdon túli élményt a bortrezor mögött felsejlő ezüst égitest emeli ki, miközben az étterem körül elterülő, valószerűtlenül gyönyörű budapesti panoráma adja a lenyűgöző hátteret. 

Fotó: BiBo Budapest

Ázsia ízek modern brunch- elemekkel – ZUI 

A bulinegyed forgatagában nemcsak a turisták, hanem a környéken élők, dolgozók, egyetemisták számára is izgalmas újdonságot kínál egy nemrégiben megnyílt reggeliző és teázó, amely egyedi koncepcióval ötvözi az ázsiai ízeket a modern brunch hangulatával. Természetesen itt is kapható Bubble tea, ami egy Tajvanról származó tea vagy tejes alapú ital. A ZUI eredeti, Tajvanról származó, kiváló minőségű teákkal készíti specialitásait, amelyek különleges extra feltétekkel, például tápiókagyöngyökkel, meleg és hideg változatban is elérhetők. Házi készítésű dumpling specialitásokkal és háromféle bagellel is várják a vendégeket, legyen szó klasszikusról, a vegetáriánusok kedvencéről, vagy luxus ízekről. A trendi smoothie bowlok friss gyümölcsökkel készülnek az igazán egészséges fogások rajongóinak. A hagyományos reggelikkel pedig azokra is gondolnak, akik ragaszkodnak a tradíciókhoz, és a jól bevált angol menüt, az omlettet vagy a rántottát részesítik előnyben.  

Fotó: Zui Brunch



Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves