A M’EAT by Rácz Jenő, a LIRA by Essência Restaurant, a Hai Nam Pho és az Absolut is csatlakozik a válogatott kínálathoz.
Budapest pezsgő gasztronómiai és kulturális életét hamarosan még több izgalmas élménnyel gazdagítja a Time Out Market Budapest: 2025. szeptember 20-án, szombaton 11 óra 30 perckor nyílnak meg a kapuk a nagyközönség előtt a történelmi múltú, megújult fényében ragyogó Corvin Palace-ban, a Blaha Lujza téren, ahol minden nap 11:30 és 23:30 között várják majd a látogatókat.
A résztvevők teljes névsora most vált nyilvánossá – az ünnepélyes indulást egy különleges közös fotó is megörökíti. A fotózás helyszíne a Corvin Palace-ban található, impozáns Apollo Gallery volt, ahol a csatlakozó éttermek és séfek együtt álltak kamera elé. Ma az utolsó négy gasztronómiai szereplő neve is kiderült, így vált teljessé a Time Out Market Budapest kiemelkedő kínálata, még gazdagabbá téve a vendégek számára elérhető ízek palettáját.
A M’EAT – antipasti & grill koncepció mögött Rácz Jenő séf áll, akinek egy Michelin-csillaggal elismert étterme és szakmai tapasztalata garancia a kiemelkedő minőségre. A spanyol és portugál tapas bárok könnyed, pezsgő hangulatából merít inspirációt, miközben a legkiválóbb magyar felvágottakat és sajtokat kínálja. „Vannak az életben olyan pillanatok, amikor az ember azt érzi: «Megérkeztem, ez egy igazán jó hely!» Pontosan ez volt a célom, amikor megálmodtam a M’EAT-et. Arra számítunk, hogy elsősorban azok jönnek majd ide, akik szeretik a könnyedséget és szívesen töltik az idejüket barátokkal, családdal, jó beszélgetésekkel” - meséli Rácz Jenő. Az étlap középpontjában válogatott magyar húsáruk, kézműves sonkák és szalámik állnak, amelyeket a helyszínen frissen szeletelnek. A választékban olyan különlegességek is helyet kapnak majd, mint a házi készítésű pástétom, vagy a főtt libamáj házi lekvárral és friss brióssal.
A LIRA by Essência Restaurant a budapesti Michelin-csillagos Essência csapatának új koncepciója, amely a letisztult, karakteres ízekre és a minőségi alapanyagokra épít. A Tiago Sabarigo séf és Miguel Diniz sous chef nevéhez fűződő LIRA azokat a vendégeket szólítja meg, akik közvetlenebb, mégis igényes formában szeretnének találkozni a magas szintű gasztronómiával. Az étlapon szereplő fogások – például a tatár beefsteak osztrigaemulzióval, a házi készítésű tagliatelle feketekagylóval és füstölt tengeri algás vajjal, vagy a mandulatorta gorgonzola fagylalttal – mind kifejezetten a Time Out Market Budapest számára készültek. Minden tányér az elegancia és a könnyedség harmóniáját tükrözi, mellyel céljuk, hogy a Michelin-csillagos minőség ne csak ünnepi alkalmakra szóljon, hanem elérhető legyen egy baráti ebéd vagy egy spontán vacsora keretében is.
A Hai Nam Pho története a 2000-es évek elején indult a VIII. kerületben, családi vállalkozásként – most pedig visszatérnek oda, ahol minden kezdődött: autentikus vietnámi ízekkel csatlakoznak a Time Out Market Budapest kínálatához. A Hai Nam új egységét Vo Son Hai és testvére, Nam – második generációs vietnámi magyarok – közösen álmodták meg. Ételeiket helyi alapanyagokból – köztük saját készítésű tésztáikból – állítják össze, így tisztelegnek gasztronómiai örökségük előtt. Az étlap minden eleme személyes élményeken alapul: évtizedek óta tökéletesített húsleves, gyermekkori reggelik hangulata, vagy éppen azok az ételek, amelyekhez ők maguk alkottak magyar elnevezéseket. A Hai Nam Pho az észak-vietnámi konyha hagyományosan könnyed, őszinte ízvilágát hozza el, amelyben a nosztalgia és a megújulás tökéletes egyensúlyban van.
A világ egyik legismertebb prémium italmárkája, az Absolut Vodka új formában mutatkozik be: a jellegzetes Absolut ízvilágot ezentúl saját koktélbárján keresztül is megismerhetik az érdeklődők a Time Out Market Budapest falai között. Az Absolut Bar a márka Born to Mix filozófiáját hozza el, amely az emberek, ötletek, kultúrák és természetesen a koktélok találkozását ünnepli. Legyen szó egy tökéletesen elkészített Espresso Martiniről, egy frissítő Cosmopolitanról vagy egy fűszeres Bloody Maryről, az Absolut Bar a klasszikus italok mellett egyedi koktélkülönlegességeket is kínál, bemutatva az Absolut merész karakterét.
A ma bemutatott új szereplők mellett az alábbi éttermek és bárok már csatlakoztak a gasztronómiai kínálathoz:
● Az Anyukám Mondta olasz konyhája évtizedes szenvedéllyel és családi hagyományokkal tölti meg a tányérokat.
● A Pingrumba a Közel-Kelet csábító ízeivel tölti meg a Time Out Marketet.
● A 101 Bistro Tajvan komplex ízvilágát értelmezi újra az egyedi fogásokért.
● A Szaletly küldetése, hogy közelebb hozza a kortárs magyar konyha ízeit a város ínyenceihez.
● Hagyományos magyar ízek Pesti István séf és a CANTEEN jóvoltából.
● Egy falatnyi Balaton a Casa Christa jóvoltából.
● A Bigfish elhozza a tengeri szellőt a városi pezsgésbe.
● A Tuning Burger világszínvonalú, gourmet burgereket kínál.
● A Dreher Tanksör a hagyományokat idézi meg pasztőrözés nélküli sörével.
● Egy pult, 22 borvidék, és végtelen élmény a Wines of Hungary bárjánál.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!