Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karrier

4 napos munkahetet vezet be az egyik legnagyobb magyar könyvkiadó

2022. szeptember 29.

2 perc olvasás

ELLE

karrier könyvkiadó munka változás munkahét
4 napos munkahetet vezet be az egyik legnagyobb magyar könyvkiadó
© Shutterstock

A Libri-Bookline 4 napos munkahetet vezet be. 


A Libri Bookline közölte, hogy október 1-től lehetővé teszi irodai dolgozói számára, hogy heti 4 napban végezzék munkájukat. A vállalat egyelőre öthónapos tesztidőszakkal vezeti be a 34 órás munkahetet. A 4 napos munkahéttel nem fog csökkeni a dolgozók fizetése, de a napi 8 órás munkaidőt 8 és fél órásra emelték meg, valamint nem kötelező a munkavállalóknak élni a lehetőséggel. 

A világjárvány okozta kényszerhelyzet miatt leegyszerűsítettünk számos belső folyamatot, átgondoltunk különböző működési mechanizmusokat, és úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy a munkatársainknak több időt biztosítsunk a pihenésre és a feltöltődésre úgy, hogy az ne menjen az eredményesség rovására

- mondta Kovács Péter a Libri–Bookline vezérigazgatója.

A kutatások és a tapasztalataink is azt mutatják, hogy az a munkavállaló, aki a munkahelyén és otthon is helyt tud állni, sokkal kiegyensúlyozottabb és jobban teljesít a munkahelyén is. Ezért éreztük nagyon hasznosnak, hogy időt tudunk adni nekik, hisz abból van a legkevesebb. A másik fontos tapasztalásunk, hogy a szellemi kikapcsolódás, különösen az olvasás, nem csak lecsendesíti az elmét, de feltöltődés lehetőségét is biztosítja. Ezt a két tényezőt figyelembe véve döntöttünk a heti 34 órás munkahét bevezetése mellett

- tette hozzá  a Libri-Bookline HR-igazgatója, Szeleczky Noémi.

Itt a menstruációs szabadságot vezették be

Magyarországon Terézváros képviselő-testülete elfogadta, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítsanak a dysmenorrheás nőknek. A döntés annyiban különbözik attól, amit Spanyolországban bevezettek, hogy itt orvosi papírral kell alátámasztani a problémát. A dokumentumot kétévente kell bemutatni, ami alátámasztja, hogy az adott nő számára a menstruáció az átlagnál nagyobb fájdalommal jár. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves