Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Diszkrimináció

Túl rövid szoknyája miatt szóltak be a kivégzésről tudósító riporternőnek

2022. augusztus 02.

2 perc olvasás

ELLE
ruha alabama öltözködés öltözködési szabály rövid szoknya riporternő
Túl rövid szoknyája miatt szóltak be a kivégzésről tudósító riporternőnek
© Getty Images

Több női újságírót is kritizáltak a börtönőrök egy amerikai intézményben, miközben egy kivégzésről tudósítottak.


Meglehetősen furcsa esetről számol be két amerikai újságírónő, akiket egy Alabama állambeli börtönbe rendeltek ki, hogy tudósítsanak egy kivégzésről. Miközben a gyilkosság miatt halálra ítélt Joe Nathan James Jr. számára készítette elő a személyzet a méreginjekciót, a börtönőrök két női riporter ruházatát is kifogásolták.

Az Associated Press hírügynökség munkatársát, Kim Chandlert a ruházata átvizsgálására kényszerítették, hogy megbizonyosodjanak róla, az megfelel az előírásoknak.

Kolléganője, egy alabamai hírportál újságírója, Ivana Hrynkiw azonban nem úszta meg ennyivel: őt nem akarták beengedni a kivégzés helyszínére, arra hivatkozva, hogy túl rövid a szoknyája.

„Megpróbáltam a csípőmön lejjebb húzni a szoknyát, hogy kicsit hosszabbnak tűnjön, de azt mondták, még mindig nem megfelelő”

– részletezte később az esetet a Twitteren, kiemelve, hogy mennyire paradoxon dolog egy szoknyán problémázni, miközben valakinek az életét készülnek elvenni.

Megalázónak élték meg a helyzetet

Ivana végül egy fotós kollégájától kért kölcsön egy horgászathoz használatos hosszú nadrágot, ezt már megfelelő öltözetnek minősítették, ám ekkor közölték vele, hogy a nyitott orrú magas sarkúja még mindig gondot jelent. Így aztán a riporternő végül halásznadrágban és teniszcipőben nyert csak bebocsátást a terembe.

Mindkét riporternő arról számolt be, hogy rettentően megalázónak élték meg a szituációt, és zavarba ejtőnek találták, hogy a ruházatukra hivatkozva hátráltatták őket a munkájuk végzésében.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves