Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szabályok

4 dolog, amit sosem szabad viselni repülés közben

2023. augusztus 25.

2 perc olvasás

ELLE

ruha repülés
4 dolog, amit sosem szabad viselni repülés közben
© Shutterstock

Jobb, ha ezeket elkerülöd repülésnél. 


A legtöbb légitársaságnál nincsen dress code, de a szakértők egyetértenek abban, hogy nem lehet bármit viselni repülés közben, legalábbis akkor nem, ha alapvető szabályoka szeretnénk betartani. Most eláruljuk, mi az a 4 dolog, amit mindenképpen érdemes kerülni az utazás alatt. 

1. A nyitott orrú cipők

Ha olyan helyre megyünk, ahol meleg van, akkor sokak fejében megfordul, hogy szandált vagy papucsot viselnek a repülőn. Nos, azonban ezt jobb kerülni higiéniai szempontból, ugyanis a repülőkön olyan gyakran nem mossák a szőnyeget és a padlót, de közben rengeteg ember megfordul. A mosdóban szintén jobb zárt cipőben lenni, ha nem szeretnénk valami fertőzést elkapni. 

2. Bármilyen sértő ruhadarab

Itt jön képbe a légitársaság apró betűs szabályzatának a része. Fenntartják a jogot, hogy megtagadják a sértő ruházatot viselő utasok ruházatát. Általában a szeméremsértés és a sértő feliratok azok az okok, amiért a leggyakrabban intézkednek a légitársaság dolgozói. Ha egy légitársaság úgy ítéli meg, hogy sértő egy ruházat, akkor először arra szólítják fel az utast, hogy öltözzön át, de ha ennek nem tesz eleget, akkor nem szállhat fel a gépre. Bikiniben szintén nem illik repülőre szállni. A Hawaiian Airlines azon kevesek egyike, ahol van dress code, és kifejezetten tiltják az úszóruházatot.

3. Pizsama

Mindannyian szeretnénk kényelmesen érezni magunkat repülés során, de pizsamát viselni nem a legjobb ötlet. A szakértők szerint inkább egy bőszabású kényelmes nadrág a legjobb viselet egy pólóval. A business classon azonban előfordul, hogy adnak pizsamát a repülőtéren, akkor természetesen fel lehet venni, de a landolás előtt jobb átöltözni. 

4. Fém ékszerek

A fém ékszereket érdemes a kézipoggyászban tartani az utazásunk alatt, mert a biztonsági ellenőrzésen úgy is levetetik velünk, tehát csak a gond van vele. Érdemes inkább hanyagolni, valamint az utazás alatt is kényelmesebb, ha az ékszerek nem zavarnak a pihenésben. Egyszerűbb, ha maximum az óránkat vesszük vissza.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves