Quantcast

Coastal grandmother

Furcsa trend hódít: ez a vakációzó nagyi stílus

Furcsa trend hódít: ez a vakációzó nagyi stílus
© Columbia Pictures Corporation / / Collection Christophel via AFP

Amennyire meghökkentően hangzik, legalább annyira népszerű idén nyáron ez a divattrend. Lesd el a nyaraló nagyik stílustrükkjeit te is!

Hol máshol, mint a Tiktok világában üthette volna fel a fejét az utóbbi évek egyik legmókásabb nevű trendje? Angolul csak „coastal grandmother” néven fut a jelenleg meglepően népszerű öltözködési trend, amelynek lényege, hogy a tengerparti villájukban éppen vakációjukat töltő tehetős nagymamáktól lesik el a stílustippeket.

A nyaraló nagyik mára a Google keresési toplistáit is meghódították, az elmúlt időszakban 833%-kal emelkedett a „coastal grandmother” kifejezéssel indított keresések száma. Az elnevezést pár évvel ezelőtt Lex Nicoleta influenszer alkotta meg, aki így jellemzi a stílus képviselőit: „A Nancy Meyers-filmek rajongói, akik imádják a tengerparti hangulatot, a dizájnos belső tereket, a főzést és a receptek csereberélését.”

Ha a te lelki szemeid előtt is megelevenedett egy polgári életet élő idős hölgy, aki a tengerparti villájában, hangulatos rattan karosszékben ülve kortyolgat egy nagy pohár vörösbort, mielőtt nekiállna a piacról hozott friss zöldségekből ebédet főzni, akkor rátapintottál a trend lényegére.

A coastal grandmother stílus titka

A vakációzó nagyi stílus szöges ellentéte a jelenleg uralkodó szexi öltözködési stílusoknak, itt szóba sem jöhetnek a mély kivágások, a lényeget épp csak takaró miniszoknyák és nyári ruhácskák, de még a platformcipők sem. A fókusz ezek helyett a kényelemre és a kifinomultságra összpontosul – prioritást élveznek a természetes anyagból készült (például lenvászon) ruhák, a semleges és világos színek, mint amilyen a fehér, az ekrü, a bézs, a világoskék, a halvány rózsaszín, és az egyenes vonalú szabások. Kényelmes, álmodozó és egy leheletnyit prűd – ez a coastal grandmother mesterhármasa.

Az Atlanti-óceán partján vakációzó nagyi mintapéldánya minőségi vászonblúzban és -nadrágban, esetleg jól szabott kötött ruhában, egy pár Birkenstock-szandálban és egy nagy szalmakalapban indul könnyed reggeli sétára a homokos parton.

A trend egyik nagy rajongója Anne Hathaway, aki még idén tavasszal posztolt egy fotót magáról, amin a vakációzó nagyi stílus tökéletes megtestesítőjeként pózol bézs nadrágban, pamut pólóban, napszemüvegben és bucket kalapban. A képhez csak annyit fűzött: „Már jóval a Tiktok megszületése előtt készen álltan a #coastalgrandmother stílusra.”

Via

További stílustippekért kattints: 

Minden, amit tudnod kell a coquette trendről

9 zseniális körömdíszítési ötlet nyárra

Mixie cut: ez a frizura lesz a nyár slágere