Quantcast

#Coquette

Minden, amit tudnod kell a coquette trendről

Minden, amit tudnod kell a coquette trendről
© Elle Australia

A legújabb divattrend már javában hódít a közösségi oldalakon – itt az ideje megismerni a coquette stílust!

Talán nem meglepő, hogy a regencycore után a következő feltörekvő divattrend is a Tiktok világából indult hódító útjára, mára pedig szó szerint elárasztotta a közösségi oldalakat. Nem másról van szó, mint a coquette stílusról, ami a „kacér nő” megtestesítője, egyszerre jellemzi a nőiesség és a finom csábítás.

Elmaradhatatlan kellékei a csipkeblúzok, a fodros zoknik és/vagy kötött harisnyák, a Mary Jane-típusú pántos magas sarkú cipők, a gyöngyös kiegészítők, valamint a lágy pasztellszínek és a virágminták minden mennyiségben. Az 50-es és 60-as évekből ugyanúgy merít, mint a kortárs stílusjegyekből, mesterien vegyítve a különböző évtizedek hangulatát.

Kokettálj, mint egy coquette girl

A coquette esztétika hihetetlen népszerűségnek örvend online, tavaly év vége óta csak a Tiktokon több mint 286 millió megtekintésnél járnak a stílussal kapcsolatos tartalmak, és a Pinteresten pedig megháromszorozódott a „coquette” keresőszó használata a felhasználók körében.

Kritikusai szerint az esztétika túlságosan is a meglehetősen problémás Lolita-stílust idézi, ám követői szerint a coquette célja nem az ártatlanság hiperszexualizálása vagy a férfitekintetnek megfelelő öltözködés, hanem a nőiesség visszaszerzése. A feminin és romantikus trend a Z generáció értelmezésében az élet egyszerű örömeit értékelni tudó nőt állítja a középpontba.

Via

Olvass tovább az aktuális divattrendekről: 

Ez a négy legtrendibb bikini 2022-ben

Így viseld 2022 trendszínét, a fukszia pinket

Nevetségesnek tűnik, de ez a minta lesz a legtrendibb idén