Quantcast

Dior

Ismét dizájner külsőt öltött a Birkenstock papucsa

Ismét dizájner külsőt öltött a Birkenstock papucsa
© Armando Grillo/Imaxtree

Ezúttal a Dior tervezőivel kollaborált a világ egyik leghíresebb lábbelije.

A 2022-es őszi-téli férfi kollekciók párizsi bemutatóján, a Dior kifutóján felbukkant egy kiegészítő, ami különösen lázba hozta a közönséget: ez a Birkenstock vadonatúj dizájner kiadása, amely a francia divatház közreműködésével készült.

A Dior Men művészeti igazgatója, Kim Jones álmodta meg a köznapi nevén csak „csúnya papucsként” emlegetett lábbeli legújabb dizájner külsejét – ehhez a hagyományos Tokio papucsot és a Milano szandált készítették el galambszürke filc és velúr anyagokból. A Dior a „funkció és az elegancia kortárs ódájaként” hivatkozott az együttműködésre, amely Monsieur Dior kertészkedés iránti rajongásából merített ihletet a három különleges modell megalkotásához. A Tokio papucs hímzett virágmintája kézzel készült a francia divatház saját műhelyében.

A Dior x Birkenstock uniszex papucsok már most óriási közönségsikernek számítanak, ám egy kicsit még türelemmel kell lennünk, ugyanis a három darabból álló kapszulakollekció csak idén júliusban kerül forgalomba.

Nem ez az első eset, hogy a Birkenstock nagy nevű tervezőkkel kollaborál, korábban a Proenza Schouler, a Jil Sander és a Valentino is új köntösbe öltöztette a híres papucsot.

További kifutós képekért kattints a galériánkra! 

Forrás: Elle