Quantcast

The Barbie Tribute Collection

Nem hiszed el, kiről mintázták az új Barbie babát!

Nem hiszed el, kiről mintázták az új Barbie babát!
© Mattel

Nem másról, mint az esküvői ruhák legendás szakértőjéről, Vera Wang divattervezőről!

A Mattel a tavalyi év folyamán kezdett bele új projektjébe, amely a The Barbie Tribute Collection nevet kapta. A kollekcióba tartozó Barbie babáknak különleges üzenete van, ugyanis világhírű és legendás nők munkássága, valamint élete előtt kívánnak tisztelegni.

Több mint egy baba

A maga nemében egyedülálló kollekcióban a Mattel olyan nagyérdemű nők Barbie-ját alkotta már meg, mint Eleanor Roosevelt (az USA első First Ladyje), Ella Fitzgerald (tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai jazzénekesnő), Maya Angelou (amerikai író és aktivista), Ida B. Wells (amerikai újságíró), Billie Jean King (amerikai teniszezőnő) és Sally Ride (amerikai asztronauta). Május elején viszont a Mattel előrukkolt kollekciójának első divattörténelmi Barbie babájával is, amit nem másról, mint a legendás Vera Wangról mintáztak meg!

A világhírű esküvői- és alkalmi ruhatervezőt hatalmas divatkultusz lengi körül, nem hiába választanak tőle a legnagyobb sztárok (úgy, mint Gwen Stefani, Alicia Keys, Ariana Grande, Mariah Carey, Nicole Peltz Beckham vagy Victoria Beckham) menyasszonyi ruhát. Vera Wang inspiráló karrierjét és figyelemre méltó munkásságát most a Mattel is meg kívánja ünnepelni egy különleges babával, amit a tervező 2017-es tavaszi/nyári kollekciójának egyik fekete sifoncsodájába öltöztettek be.

„A Barbie a kezdetektől fogva olyan babákat kíván gyártani, melyek stílusban és kultúrában is reprezentálják a nők példaképeit. A különleges The Barbie Tribute Collecion babái azon nők előtt kíván tisztelegni, akikre méltán és büszkén lehet emlékezni – Vera Wang divattervező saját figurájánál pedig nem is lehetne jobb babával bővíteni a kollekciónkat”

– mondta a vállalat szóvivője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt húsz évben több Barbie babájuk is viselt már Vera Wang kreációt.

Műkorcsolyától a saját Barbie babáig

A kínai bevándorló családból származó Vera Wang még az ’50-es években költözött Amerikába, kiskorában pedig műkorcsolyázónak készült. A divattervező később részt is vett az amerikai műkorcsolyázó bajnokságon, ám mikor nem sikerült bejutnia az olimpiára, másik szenvedélye, a divat felé vette az irányt. Az egyetemet már Párizsban végezte el művészettörténelem szakon, utána pedig egyből elkezdett gyakornokoskodni az amerikai Vogue-nál – később kiderült, hogy ő volt minden idők legfiatalabb tehetsége, aki a magazinnál dolgozott.

Az amerikai Vogue-tól 17 év után jött el azért, hogy Ralph Lauren szárnyai alatt tanulja meg a divattervezést, két év múlva viszont megalapította saját esküvői ruhaszalonját. Azóta már egy halom híres és legendás nőt öltöztetett, több életműdíjat is kapott, 1992 óta pedig abban az elismerésben van része, hogy ő tervezheti az amerikai műkorcsolyázók olimpiai fellépőruháit.

A Mattel most az ő legendás karrierje és munkássága előtt kíván tisztelegni a limitált Vera Wang Barbie babával, amit jelenleg csak a Mattel online áruházában lehet megvásárolni 40 dollárért (kb. 15 ezer forint).

Via

Ne maradj le a legfrissebb divathírekről!

Nincs most trendibb ennél a táskánál

A világ 10 legdrágább cipője

Újra divat lesz tinikorunk kedvenc kiegészítője, így viseld