Quantcast

Royal Barbie

A legújabb Barbie babát Erzsébet királynőről mintázták

A legújabb Barbie babát Erzsébet királynőről mintázták
© Mattel

Erzsébet királynő tiszteletére készítette a Mattel az új Barbie babát, ám a végeredmény kissé zavarbaejtő lett.

Erzsébet királynő idén ünnepli trónra lépésének 70. évfordulóját, a platinajubileum alkalmából pedig a Mattel játékgyár egy limitált kiadású Barbie babát készített.

Fotó: Mattel
 

A játék az uralkodót ábrázolja, a rá jellemző elefántcsont színű elegáns ruhát, a jól ismert ékszereket és a Queen Mary Fringe Tiarát viseli, sőt még a kitüntetései és a családi lovagrend medálja is megfelelnek a valóságnak.

„A Barbie tervezőcsapata minden részletet megörökített, még a koronaékszerek és a kis medálok a szalagon is rendkívül aprólékosan lettek elkészítve, hogy minél élethűbben ábrázolják a királynőt"

– írta a cég közleményében.

A végeredmény mégis zavarbaejtő és bizarr!

A baba ugyanis összességében valóban II. Erzsébetre emlékeztet, az öltözéke és a frizurája tökéletesen hű a valósághoz. Azonban arca ránctalan, bőre tükörsima, a teste pedig a Barbie babára jellemző arányokkal rendelkezik: vagyis magas, vékony, hosszú végtagjai és aránytalanul nagy feje van.

Fotó: Mattel
 

A limitált kiadású royal Barbie ára 75 dollár, azaz közel 26 000 forint, azonban jelenleg nem kapható, ugyanis néhány nap alatt elkelt az összes. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a játékgyár készül-e utánpótlással.

Via