Quantcast

FÉNYŰZÉS

A világ 10 legdrágább cipője

A világ 10 legdrágább cipője
© W2M Shop, The National, Godly Soles

Gyémántokkal kirakott magassarkú cipők, rubinokkal díszített papucsok – a világ legdrágább cipői nem a kényelmükről híresek, de annál szemkápráztatóbbak!

Egy millió amerikai dollár (kb. 359 millió forint) már önmagában is hatalmas összegnek számít – a világ legdrágább cipője viszont ennek a húszszorosáért kelt el! A gyémántokkal kirakott magassarkúkért és a rubinkövekkel díszített papucsokért nem kevés összeget kell fizetnie annak, aki viselni is szeretné őket – különösen akkor, ha egy luxuskategóriás cipőtervező egyik különleges remekművéről van szó. Következzenek most a világ legdrágább cipői, melyek minden nő szívét megdobogtatják!

10. Stuart Weitzman Platinum Guild Heels

Az ezüst színű, bokára tekerhető magassarkú pántjai 460 db kerek és cseppalakú gyémántkövekből lettek kirakva, maga a cipő pedig úgy lett kialakítva, hogy a pántjai könnyen eltávolíthatóak legyenek. Így a cipő viselője akár egy gyönyörű duplapántos karkötőt, és egy különleges nyakéket is tud viselni, ha éppen megunná a mesés magassarkút. Tudomásunk szerint a cipő tulajdonosának esze ágában sincs tönkre tenni ezt a mesterművet és egy biztonságos vitrinben őrzi ezt a csodás darabot.

Becsült ára: 1 millió dollár (kb. 359 millió forint)

Stuart Weitzman Platinum Guild Heels
Fotó: Godly Soles
 

 

9. Stuart Weitzman “Wizard of Oz” Ruby Stilettos

Ez a szexis magassarkú az előző cipőhöz hasonló bokára tekerhető pántokkal rendelkezik – a minimális dizájn mellett viszont ezen a cipőn már nem „csak” gyémántok, hanem vörös színű rubinkövek is láthatóak, egészen pontosan 640 darab, egyenes Burmából. A cipőn több, mint 123 karátnyi ékszer csillog-villog, igazán mesés darab!

Becsült ára: 1.6 millió dollár (kb. 575 millió forint)

Stuart Weitzman “Wizard of Oz” Ruby Stilettos
Fotó: One Million Pound Blog
 

 

8. Stuart Weitzman Cinderella Slippers

Stuart Weitzman tervezte ezt az egészen különleges cipőt, melyet még az aranynál is drágább platinából készített el. A magassarkún összesen 55 karátot kitevő 560 darab gyémánt díszeleg, melyekről egyszerűen nem lehet levenni a szemet. Alison Krauss countryénekesnő azon szerencsések közé tartozott, akik viselhették ezt a darabot: a 2004-es Oscar-gála vörös szőnyegén pózolt benne, a cipőjére pedig külön őr vigyázott.

Becsült ára: 2 millió dollár (kb. 707 millió forint)

7. Stuart Weitzman Tanzanite Heel

Az előző cipőnél ritkább anyagokból készült Stuart Weitzman platina talppal és pántokkal rendelkező, tanzánitokkal díszített cipője. A tanzánit drágakövet a ’60-as években fedezték fel a Kilimanjáróban; a nyugati asztrológiában pedig a decemberi születésűek, azaz a Nyilas csillagjegyűek számára javasolják. Ennek a cipőnek egy komplett nyakék a felső rögzítő pántja, melyen 185 karátos tanzánitok csillognak. Meseszép!

Becsült ára: 2 millió dollár (kb. 707 millió forint)

6. Stuart Weitzman Rita Hayworth Heels

Rita Hayworth amerikai színésznő számára készült el a világ legdrágább pár Stuart Weitzman magassarkúja, melyet nemcsak gyémántok, hanem rubinok és zafírok is díszítenek. A vintage, rozsdavörös magassarkú tulajdonosa ma már a színésznő 70 éves lánya, Yasmin Aga Khan hercegnő.

Becsült ára: 2.75 millió dollár (kb. 975 millió forint)

5. Harry Winston Ruby Slippers

Bár a gyémántóriás Harry Winson nem a világ legszebb cipőjét készítette el, az biztos, hogy az egyik legértékesebbet! A vintage stílusú magassarkú az Óz, a csodák csodája cipő film 50. évfordulóját készült – egy ehhez nagyon hasonló magassarkút viselt ugyanis Judy Garland karaktere, Dorothy a filmben. Harry Winston magassarkúja 1350 karátos rubinkövekkel és 50 karátos gyémántokkal van díszítve. 

Becsült ára: 3 millió dollár (kb. 1.1 milliárd forint)

Harry Winston Ruby Slippers
Fotó: Godly Soles
 

 

 

4. A.F. Vandevorst Diamond Boots

Az A.F. Vendevorst belga divatház készítette el ezt a nem mindennapi külsejű, gyémántokkal kirakott darabot. A csizma alapját fekete bőr képezi, melyre indiai ihletésű paisley mintát (kasmír mintát) rakott ki a tervező 4800 gramm színaranyból, valamint pezsgő, rózsaszín és szürke színű gyémántokból. Az összesen 1550 karátos gyémántokból álló cipőt állítólag több, mint 30 000 órán át készítették kézzel.

Becsült ára: 3.1 millió dollár (kb. 1.1 milliárd forint)

A.F. Vandevorst Diamond Boots
Fotó: Diamonds.net
 

 

3. Debbie Wingham Heels

Első ránézésre úgy néz ki ez a cipő, minta mézeskalácsból lenne – pedig színaranyból készült! Debbie Wingham alkotóművész híres arról, hogy a világ legdrágább anyagaiból készít ruhákat, cipőket, táskákat és más különleges alkotásokat – művei között pedig az egyik legtöbbet érő példány ez a 18 karátos aranytömbből kiöntött cipő, melyet fehér, rózsaszín és kék színű gyémántok is díszítenek. Ezt a cipőt már nem viselésre készítették, hanem múzeumokba való ritkaságnak – az ára is pont ezt takarja.

Becsült ára: 15 millió dollár (kb. 5.3 milliárd forint)

Debbie Wingham Heels
Fotó: W2M Shop
 

 

2. Jada Dubai Passion Diamond Stilettos

Sokáig a világ legdrágább cipője volt ez a gyémántokkal kirakott csoda, melyet Jada Dubai ékszertervező valósított meg kilenc hónap alatt. A cipők orrán egy-egy 15 karátos tökéletes alakú gyémánt ragyog, az arannyal futtatott magassarkú cipők szélein pedig 118 darab kerek alakú gyémántok díszelegnek,

Becsült ára: 17 millió dollár (kb. 6 milliárd forint)

 

 

1. Antonio Vietri Moon Star Shoes

Minden valószínűséggel nem a világ legszebb cipője, viszont a világ legértékesebb magassarkúja ez az Antonio Vietri cipőművész által tervezett csoda, mely 30 karátos gyémántokból, 24 karátos színaranyból, valamint egy űrből származó 1576-os meteoritból áll, ami Argentínában zuhant le. Az eszmei értéke már-már felbecsülhetetlen ennek a cipőnek.

Becsült értéke: 20 millió dollár (kb. 7 milliárd forint)

Antonio Vietri Moon Star Shoes
Fotó: The National
 

Via