Quantcast

Örök fiatalság

Vera Wang szerint az öregedés már „lejárt” téma

Vera Wang szerint az öregedés már „lejárt” téma
© @verawang / Instagram

Vera Wang, akinek mesés esküvői kollekcióit a világ leghíresebb sztárjai hordják, kellemetlennek és kínosnak titulálja az öregedés témakörét.

A 72 éves divattervező – aki olyan sztároknak tervezte már meg az esküvői ruháját, mint Gwen Stefani, Alicia Keys, Ariana Grande, Mariah Carey vagy Victoria Beckham – egy interjúban elárulta, hogy az öregedés témakörét már rendkívül kínos és lejárt dolognak tartja. Ahogyan Vera Wang mondja, soha nem gondolta volna, hogy túl a hetedik X-en is így fog kinézni, ezért eszébe sincs lemondani a haskilátszós crop topok és a szatén rövidnadrágok viseléséről – bizonyítékul pedig több olyan fotót is posztolt a közösségi oldalaira, melyek azóta virálissá váltak és bejárták a fél internetet.

A képeken fürdőruhában és flitteres miniruhákban pózoló divattervező állítása szerint teljesen megdöbbent azon, hogy még mindig hírértékű az, ha egy nő szexis és lenge ruhákat vesz fel – a korával kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy soha nem gondolta volna azt, hogy még 2022-ben is megszólják a nőket azért, mert fiatalosan öltözködnek.

Amikor az interjúban azt kérdezték a divattervezőtől, hogy mégis mi a fiatalos külsejének a titka, azt nyilatkozta, hogy nagyon fontosnak tartja a megfelelő mennyiségű és minőségű alvást, valamint azt, hogy szenvedélyesen szereti a munkáját, azaz a divattervezést. Vera Wang később hozzáfűzte, hogy az öregedés gondolatától soha nem irtózott, még annak ellenére sem, hogy már karrierje kezdete óta szebbnél szebb nők veszik körül.

„A fiatalabb nőkre főként a múzsáimként gondolok, soha nem volt bennem semmilyen irigykedés a külsejükkel kapcsolatban. Talán ez az oka annak, hogy még mindig nagyon sikeres vagyok a munkámban. Egyébként már az egész öregedés témakör rém unalmas és kellemetlen. Az idősödés által ugyanis csak egyre többek és jobbak leszünk emberként, nem értem, miért van az öregedésnek még a mai napig pejoratív értelme”

– fakadt ki a divattervező, aki nem mindennapi karriert futott be.

Vera Wang 18 éves korában már az amerikai Vogue valaha volt legfiatalabb szerkesztője volt, ahol 17 éven át dolgozott, míg végül Ralph Laurennél helyezkedett el divattervezőként. Két év közös munka után végül úgy döntött, hogy megnyitja esküvői ruhaszalonját, ami az elmúlt 30 évben a világ legikonikusabb menyasszonyi és alkalmi ruhatervezővé emelte őt fel.

Via