Quantcast

Atelier

High-end kollekcióval rukkolt elő a Zara

High-end kollekcióval rukkolt elő a Zara
© Paolo Roversi/Zara Atelier

Ahogy a fast fashion iránti ellenszenv egyre inkább nő, úgy nő a gyönyörű ruhák megalkotásához szükséges munka és szakértelem iránti elismerés is. Emellett már a spanyol divatmárka sem mehetett el szó nélkül, így született meg saját almárkájuk, a Zara Atelier. 

Nemrégiben  a Chanel már egy egész épületre való kollekciót mutatott be, amelyet a divat mesterembereinek és a Métiers A'artnak szenteltek - most pedig a Zara elindította házon belüli kollekcióját, ami a csúcskategóriás tervezésre és a kézműves készségre összpontosít.

Az első Zara Atelier kollekció december 10-én jelent meg, és a terv szerint évente két, limitált kiadású kollekcióval jelentkezik majd. Az első kollekció hat elegáns kabátot tartalmaz, ráadásul a darabokat nem más, mint az ikonikus olasz divatfotós, Paolo Roversi örökítette meg.

A Zara Atelier kabátokat tartalmazó kapszulakollekció, amelyet nagyon korlátozott számban gyártottak, prémium minőségű anyagokból készült, és olyan pazar részletekkel díszítették, mint szaténszalagok, marabutollak, bonyolult hímzések és elegánsan csillogó flitterek.

És az eredmény? Igazi show-stopperek, amelyek elég mesések ahhoz, hogy önmagukban is viselhetők legyenek, és olyan gyönyörűen megtervezve, hogy valódi high fashion-nek is megfelelnek.

A teljes Zara Atelier kollekciót ide kattintva tekintheted meg.

Forrás: Elle