Quantcast

A COS első könyve, nem csak divattervezőknek

A design kötethez kapcsolódó női kollekció már kapható a boltokban.

A könyv Usha Doshi, a londoni Royal College of Art tanárának innovatív szabászati technikáját mutatja be, amellyel számos designer, köztük a COS tervezőinek munkáját is segítette már. A tervező és modellező Usha 20 éve dolgozott a szakmában, amikor kifejlesztette ezt az új technikát – a lényege, hogy geometrikus formákat vág ki az anyagokból, és ezek által a hiányzó darabok által tud bonyolult hajtásokat, redőzéseket és fodrokat kialakítani. Ha hasonló eredményt szeretnénk elérni, akkor komplex technikai, gőzölési eljárást kellene alkalmaznunk, épp ezért olyan érdekes a könyvben bemutatott módszer – hihetetlenül egyszerűen és könnyen lehet különleges vonalú ruhákat megalkotni a segítségével.

A könyv minden szempontból hiánypótló, a design szerelmesei vagy a szabás-varrásban még bátortalan olvasók is örömmel lapozgathatják, azonban a divattervező hallgatók számára igazi megváltást jelenthet, mert hasznos tudást és ötleteket nyújthat a formai, felületi gyakorlatokban.

A könyv megünneplésére a márka egy limitált kiadású, 11 darabos női kollekciót hozott létre, amely pontosan ezeket az innovatív, változatos szabászati technikákat alkalmazza. A Creating With Shapes kapszulakollekciót mélykék, optikai fehér és drapp árnyalatokban játszó női darabok alkotják, geometrikus részletekkel és éles hajtásokkal. Jó hír, hogy ezúttal a minikollekció darabjai és a könyv is elérhető a márka Andrássy úti üzletében!