Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MUNKAHELY

3 dolog, amit sose mondj a főnöködnek, ha előléptetést szeretnél

2024. július 10.

2 perc olvasás

ELLE

főnök munka munkahely előléptetés
3 dolog, amit sose mondj a főnöködnek, ha előléptetést szeretnél
© Shutterstock

A szakértők szerint, ha ezt a három dolgot mondod a főnöködnek, biztosan nem fog előléptetni. 


Előléptetésről sokan álmodoznak, ezért a legtöbben mindent megtesznek, hogy tökéletesen végezzék a munkájukat, és ezt a főnökük is elismerje. Ám a szakértők szerint bármilyen keményen is dolgozol, ha a következő dolgokat mondod, akkor nagy valószínűséggel nem fogsz magasabb pozíciót kapni a cégen belül. 

Ez lehetetlen 

Rossz módszer, ha valamire már az elején azt mondod, hogy nem lehet megcsinálni. Lehet, hogy olyan feladatot kapsz, amit rizikós, esetleg több erőfeszítést igényel, ám a felettesek nem szeretik már rögtön az elején azt látni, hogy elutasítod a kérést. A negatív mentalitás szintén sokat ront a munkahelyen belül megítéléseden. Ha esetleg akadályba ütközöl, és mégsem tudod megoldani a feladatot, legalább látja a felettesed, hogy megpróbáltad, ami sokkal pozitívabb. 

Tévedsz 

Ez inkább egy olyan dolog, ami a felettes egóját sértheti. Nem gond, ha nem egyezik a véleményétek, ám nem jó módszer, azonnal szembesíteni azzal, hogy valamiről nincs megfelelő tudása. Ha fennáll a helyzet, hogy a felettesed álláspontja téves, akkor érdemesebb más módszerekkel szembesíteni vele, és mondjuk egy másik alternatívát felvázolni az adott helyzetre vonatkozóan. 

Ez nem része a munkámnak 

Manapság nagyon sok munkakör nincs világosan tisztázva, és bizonyos csapatokban előfordulhat, hogy a feladatok felosztása időként megváltozik. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy új készségeket sajátíts el. Ha már az elején elutasító vagy egy új feladattal, az nagyon negatívan hathat a karrieredre. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves