Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karrier

3 fontos dolog, amit meg kell tenned, ha a legjobb akarsz lenni az állásinterjún

2023. október 16.

2 perc olvasás

ELLE

karrier munkahely állásinterjú
3 fontos dolog, amit meg kell tenned, ha a legjobb akarsz lenni az állásinterjún
© Shutterstock

Szeretnél mindenkit lenyűgözni az állásinterjún?


Egy állásinterjú előtt rendkívül stresszesek lehetünk, különösen abban az esetben, ha nagyon szeretnénk a munkát, ezért a legjobb teljesítményt akarjuk nyújtani, de szokszor pontosan emiatt hibázunk, mert túlságosan rágörcsöltünk mindenre. Most eláruljuk, mi az a 3 dolog, ami elengedhetetlen, hogy kitűnj a többi jelentkező közül. 

1. Ne feledkezz meg a testbeszéd fontosságáról

Az interjúztatóé legyen a teljes figyelmed, tehát egyenesen ülj és teremts szemkontaktust végig. Próbálj meg olyan pozíciót felvenni, amiben magabiztosnak tűnsz, és nem azt jelzed, hogy megijedtél. Emellett a mosolygás is fontos, és az, hogy ne beszélj túl halkan, mert ezzel is magabiztosságot fogsz mutatni. Így elérheted, hogy jó első benyomást fogsz kelteni. 

2. Az interjú már akkor kezdődik, amikor elhagytad a lakásod

Az interjú nem akkor kezdődik, amikor kezet rázol, és leülsz válaszolni a kérdésekre, hanem már jóval előtte. Soha nem tudhatod, hogy amikor útközben az irodába tartasz, kivel futhatsz össze, ezért fontos, hogy jó benyomást tegyél. Legyél barátságos és professzionális már az interjú előtt is, valamint a hangos telefonbeszélgetéseket ne az épület előtt folytasd el. Szintén jó pont, ha nem beesel, hanem az interjú előtt legalább 15-20 perccel hamarabb odaérsz. 

3. Mutasd meg, mennyire akarod a pozíciót

A legfontosabb, hogy ne csak ők kérdezzenek, de te is mutass érdeklődést, ezért olyan dolgokra kérdezz rá, amik segíthetnek mindenkit rávilágítani arra, hogy te vagy a tökéletes a pozícióra. Emellett szintén jó pont, ha előre rákeresel otthon a cégre vagy a vállalatra, és megjegyzel fontos információkat és a legnagyobb sikereiket, amelyeket szintén elmondhatsz majd az interjú alatt. Később pedig mondd el, hogy a te korábbi tapasztalataid, tanulmányaid miben segíthetik a munkát. A lényeg, hogy itt is legyél végig magabiztos.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves