Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Munkavállalás

3 hiba, amit ne kövess el az önéletrajzodban

2023. szeptember 28.

2 perc olvasás

ELLE

munka önéletrajz
3 hiba, amit ne kövess el az önéletrajzodban
© Shutterstock

Ez a 3 hiba az önéletrajzodban lehet az oka annak, hogy nem kapod meg álmaid állását. 


A Google egykori toborzója elárulta, hogy mi az a 3 hiba, amit nem szabad elkövetni egy önéletrajzban, ha sikeresek szeretnénk lenni. Nolan Church mindig alaposan átnézte a jelentkezők által beadott dokumentumokat, és bizony minden hibát kiszúrt. Most elárulta, mik a legnagyobbak, amiket jobb elkerülni.

1. Sok a szöveg, kevés a tartalom

Az egykori toborzó elárulta, hogy ami a leginkább bosszantó volt számára, amikor valaki beadott egy önéletrajzot, ami tele volt hossszú mondatokkal, de valójában nem volt tartalma és mondanivalója. A szakértő hozzátette, hogy sokkal jobban értékeli, amikor valaki röviden meg tudja fogalmazni, hogy milyen munkát végzett, hol tanult, ugyanis ha ez nem sikerül, akkor azt mutatja, hogy nem képes gyorsan fogalmazni, pedig ez elengedhetetlen a jelenlegi világban, ahol a kommunikációnak hatalmas szerepe van.

2. Nyelvtani hibák

Nolan Church kifejtette, hogy a nyelvtani hibákra figyelnie kell mindenkinek, így elengedhetetlen, ha valaki nem nézi át a dokumentumot, amit beadott. Az egykori toborzó javasolta a ChatGPT vagy a Grammarly használatát, ami ingyenes segít átnézni a szöveget. Hozzátette, hogy szintén fontos, hogy a környezetünkben is megkérjünk másokat, hogy nézzék át az önéletrajzunkat, mert ők is fontos dolgokat szúrhatnak ki.

3. Megmagyarázhatatlan kihagyások az önéletrajzban

Több rövid időszak egy-egy munkahelyen, de nincs megmagyarázva, hogy mi történt? Nos, a szakértő szerint ez rosszul jöhet ki egy jelentkezésnél. A Google egykori toborzója elmondta, hogy a vezetők nem örülnek, ha két különböző munkahelyen is egy évnél kevesebb időt töltöttünk, de a távozás okát nem indokoltuk meg. Természetesen a korai távozásnak számos oka lehet, sokszor rajtunk kívül álló okok is, de fontos, hogy egy rövid mondattal megindokoljuk, mi történt. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves