Quantcast

Couture look

Valentino extravagáns sminkkollekciót vezet be!

© Elle UK

A Valentino Beauty esetében a több az több - szó szerint!

Tollak, glamúr, ultra high fashion - ha Valentino Haute Couture kreációiról van szó, fantáziájának semmi sem szabhat határt. Minél extravagánsabb, annál jobb. Ez az a megközelítés, amelyet a divatház közvetlenül a kifutóról vett át, és Valentino Beauty nevű vadonatúj sminkcsaládjára is kiterjesztette.

Valentino a színjátszó csillámos szemhéjtól kezdve a művészien komplikált tusvonalakon keresztül a paradicsommadár-szempillákig mindent kipróbált a párizsi kifutón Pat McGrath sztársminkes jóvoltából, és elhíresült arról, hogy minden egyes szezonban bonyolult, cizellált, éteri és teljesen váratlan sminkeket készíttet. Az arany csillámokkal borított arcokat meg se említsük...

...és megszületett a Valentino Beauty

Pierpaolo Piccioli kreatív igazgató most közkinccsé teszi a couture lookok mögött rejlő titkokat a napokon belül debütáló sminkcsaládjuk által, amellyel bármikor kiélheted a Valentino fantáziádat, amikor csak kedved tartja. A meglepően széles, 50 alapozóárnyalatot és 40 rúzsárnyalatot (nem is beszélve a highlighterekről és a szemhéjfesték-palettákról) tartalmazó szortimentben minden megtalálható, amire szükséged lehet ahhoz, hogy egy kimerítő, divathét-kompatibilis sminket készíts.

Ám a márka nem csak az alapokat nem aprózta el: a kollekció vérbeli Valentino stílusban igazi szépségipari innovációktól válik egyszerre különlegessé és praktikussá. Vegyük például a Twin Linert, amelynek két vége különböző színű, így hangulatodtól függően választhatsz a klasszikus fekete macskaszem vagy egy merész, élénk színű tusvonal között. Aztán ott van a három az egyben szemöldöktrió, amely egy szemöldökfilcet, egy szemöldökceruzát és egy fésűt rejt egy termékben. Zseniális. Az Eye2Cheek pirosító kompaktot úgy tervezték, hogy arcon és szemhéjon is használható legyen, és egy mini púderecset lapul a tartójában.

Egy dizájner sminkkollekció, amely nem fél használható lenni? Nekünk ez bejön. Még nem is említettük a Dreamdust többfunkciós csillámporokat.

A kollekcióról Piccioli így nyilatkozott:

"A szépség és a divat állandó és szimbiotikus fejlődésben van. A Valentinónak végzett munkánkat azok az értékek vezérlik, amelyekben bízunk, az exkluzivitásra épülő esztétikából egy befogadó esztétika felé mozdultunk el, a szépség kétdimenziós látásmódjából egy háromdimenziósba fejlődtünk, ahol az érzelmek, az álmok és az egyéniség ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint bármely más tulajdonság. A szépség közvetlen kapcsolatban áll érzelmeink intenzitásával, minél jobban szeretünk, minél jobban kapcsolódunk valódi énünkhöz, annál inkább megmutatkozik és ragyog kifelé. A Valentino szépség az álmodozóknak való."