Quantcast

SAMPON NÉLKÜLI ÉLET

„18 hónapja nem mostam hajat, ez történt"

„18 hónapja nem mostam hajat, ez történt
© Drazen Zigic/Getty Images

Vannak, akik sajnálják az időt, energiát és pénzt arra, hogy drága hajápolási szerekre és ápolásra fordítsák ezeket. Így volt ezzel Katherine is, aki másfél éve használt sampont a hajmosáshoz, most pedig megosztotta tapasztalatait.

Katherine 1,5 éve nem használt sampont, ami egyesek számára hihetetlennek hangzik, mégis igaz, és azt vallja, az eredmény amit elért, elképesztő. Már csupán 1-2 hét is nagyon idegennek hangozhat számunkra, pedig sokan vallják, hogy ekkor teszünk igazán jót a tincsekkel. 

Időhiány miatt döntött a samponmentes életmód mellett

Katherine-nek második gyermeke születése után kevés ideje maradt a frizurájára. Ekkor bíztatta környezete arra, hogy próbálja ki a samponmentes életmódot egy hónapig, ő pedig ugyan kifejezetten szkeptikusan, de beleegyezett. Sampon helyett szódabikarbónával mosta a tincseit, kondicionálóként pedig almaecetet használt. A legnagyobb kihívást számára az utóbbi jelentette, az almaecetet ugyanis nem mosta ki, hajban maradó kondicionálóként alkalmazta.  

Az eredmény őt is alaposan meglepte, sosem gondolta volna, hogy az időhiányból fakadó kísérletezést siker koronázza majd. A nő annyira elégedett az elért eredménnyel, hogy most, 18 hónap után sem tért vissza a hagyományos hajmosáshoz, a mai napig a szódabikarbóna és almaecet kombinációt használja. Beszámolója szerint a haja sokkal egészségesebb és szebb lett, valamint lassabban is zsírosodik, így elég csak 4-5 naponta megmosnia. Katherine szerint a tincsek puhábban, fényesebbek és sokkal kevésbé göndörödnek. 

Egyszer szegte meg a szabályt, ám az is bizonyította a hatásosságot

A 18 hónap alatt mindössze egyszer mosta meg hagyományos samponnal fürtjeit, amikor nyaralni ment családjával, ennek pedig igen érdekes indoka volt: félt, hogy ha fehér porral utazik, akkor atrocitás érheti a repülőtéren. Arra azonban tökéletes volt a szabályszegés, hogy szembesüljön a különbséggel. A haja a samponos mosás után sokkal szárazabb és göndörebb lett, és két nap alatt már újra zsíros. A fejbőre viszketni kezdett, így tényleg csak negatív hatása volt az újabb vegyszeres mosásnak. 

A samponmentes rutin másik előnye, hogy Katherine kevesebb hulladékot termel azáltal, hogy többé nem dobja ki az üres műanyag palackokat a kukába. A szódabikarbóna és az almaecet nagyon gazdaságos, így rengeteget spórol is. A pontos recept szerint Katherine összekever 2 evőkanál szódabikarbónát egy fél liter vízzel. A keveréket a felviszi a hajára, bemasszírozza és kiöblíti. Ezt követi két evőkanál almaecet és fél liter víz keveréke, amelyet pedig fent hagyunk.  

Via

MÉG TÖBB TIPP AZ EGÉSZSÉGES, HOSSZÚ HAJÉRT

5 tipp, hogy hajunk 40 év felett is egészséges legyen

Hódít a nedves hatású haj – így készítsd el

Tavaszi hajápolási tippek minden hajtípusnak