Quantcast

PARFÜMÚJDONSÁGOK

Ezért a rózsa a parfümök nélkülözhetetlen összetevője

Ezért a rózsa a parfümök nélkülözhetetlen összetevője
© Shutterstock

A parfümőrök leggyakrabban a rózsát használják az illatokban. Felfedjük a nőiesség, a szerelem és a romantika virágának titkait, és bemutatjuk a legújabb rózsás parfümújdonságokat.

A több mint 3000 éve ismert rózsa lenyűgöző illatának és ragyogó színeinek köszönhetően mindenkit azonnal elcsábít. A nőiesség, a szenvedély és a romantika virága a parfümök egyik legkedveltebb összetevője. Nem csoda, hiszen ellenállhatatlan illatot, lendületet és finom karaktert ad.

A virágok királynője

A rózsa már az ókori Rómában a kertészek, a parfümőrök és az orvosok kedvenc alapanyagai közé tartozott. Fantasztikus rózsakerteket építettek, lakomákon virágfüzérek díszelegtek, a szerelmi ágyakra rózsaszirmokat szórtak. Esszenciát vagy olajat ittak és kentek a testükre, hogy a láztól az álmatlanságig mindenféle betegséget gyógyítsanak vele. Úgy vélték, a rózsa ellazítja és kitisztítja az elmét. Már akkoriban megjelent a kozmetikában is, és mindenki a virágok királynőjeként emlegette. A nők rózsavizet kentek az arcukra, hogy fehérítsék a bőrüket, javítsák az arcszínüket és már abban az időben is frissítésre, illatosításra is használták.

Varázslatos összetevő

A parfüm készítők nagy szerelme is a rózsa, mely mindig különleges színt visz az illatokba. Képes modernebbé tenni, megváltoztatni az egyes összetevők karakterét: friss, finom, misztikus vagy szenvedélyes. Bármi is a cél, a rózsa mindenre képes. Lágyítja a fás kompozíciót, érzéki aláfestést ad. Krémessé, kacérabbá teszi a gyümölcsös jegyeket, pimasszá, izgatóvá a vaníliát.

Hogyan hat a férfiakra?

Pontosan tudjuk, hogy egy jól megválasztott illat a csábítás fegyvere, felébreszti az érzékeket, felkeltheti a férfiak érdeklődését. Gyakran azért döntünk egy illat mellett, mert a párunknak az tetszik. A férfiak véleménye meglepően megegyezik abban, hogy szeretik, ha a női parfüm gyengéd, leginkább virág vagy gyümölcsös illatú. A pézsma és a rózsa a kedvenc összetevő, ezeket tartják frissnek, elegánsnak és érzékinek.

 

 

 

A legújabb rózsás illatok:

Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight EDT

A parfüm a nő belső tündöklését ünnepli és arra emlékeztet, hogy bármi lehetséges, minden pillanatot féktelen örömmel fogadj. A Bulgari által kidolgozott rózsa most életre kel, megjelenik sejtelmes rétegekből álló szépsége és vibráló természete. Megvilágítja a rózsa eddig feltáratlan vonásait, életre kelti azokat. A parfüm eleganciájáról a rózsa és gyöngyvirág, frissességéről a zöld papaya, a jázmin és az ibolya levél gondoskodik.

 

Kenzo Flover By Kenzo Poppy Bouquet EDP

Akár egy reggeli séta a japán virágpiacon, ahol az érzékszervek ébredeznek. Egy fantasztikus virágcsokor, melyben a pipacs időtlen energiáját árasztja. A damaszkuszi rózsa, a jázmin és a gardénia az illat érzékiségéről gondoskodik. A különleges összetevők ellenállhatatlan egységet alkotnak. 

 

Chanel Coco Mademoiselle

A titokzatos és különleges illatot a könnyed virágos jegyek uralják, így tökéletes választás mindenki számára. Elsőre a citrusos jegyek érezhetőek, ezek adják a frissességét, majd előjönnek a kiváló minőségű virágjegyek, a török rózsa, a jázmin és a mimóza, melyek az érzékiségről gondoskodnak. A vetiver és a tonkabab pedig egzotikus érzetet kelt.

 

Ismerkedj meg a szezon körömtrendjeivel is: 

9 zseniális körömdíszítési trend nyárra

Jennifer Lopez manikűrje azonnal a nyár menő körömtrendje lett

Anya Taylor-Joy fordított francia manikűrje mindent visz