Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR TREND

A lenszőke a legnépszerűbb hajszín idén nyáron: így viselik a sztárok

2023. június 17.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

frizura hajáolás hajfestés hajtrend margot robbie nyári frizura
 A lenszőke a legnépszerűbb hajszín idén nyáron: így viselik a sztárok
© Getty Images/Taylor Hill

Az idei nyár legnépszerűbb hajszíne minden világos hajú nő álma: a lenszőke garantáltan a legszebb árnyalat, amit a következő hónapokban látni fogsz! 


A pezsgőszőkétől kezdve a rózsaaarany árnyalaton át egészen a kasmír szőkééig az elmúlt időszakban rengeteg olyan hajszín jött be a divatba, amit a világos hajú nők előszeretettel próbáltak ki. Ezek a hajszínek enyhe kis erősítést, egy kis doppingot adnak a nyaranta gyakran kifakuló szőke hajnak, amit a sztárok és az influencerek is előszeretettel viselnek. Nincs ez másként a jelenlegi legnépszerűbb világos hajszínnel, a lenszőkével sem, amit a most Barbie-film színésznője, Margot Robbie is hord! 

A lenszőke hajszín a VILÁGOs HAJÚ NŐK KEDVENCE 

Az idei nyár legmenőbb hajszíne, a lenszőke is elképesztő változásokat ígér: úgy színezi be a természetesen szőke hajat, hogy közben egészséges fényt, plusz ragyogást kölcsönöz annak. És hogyan lehet ezt elérni? Úgy, hogy a hagyományos meleg-hideg tónusoktól eltérően mindkét színt alkalmazza a szőkítésnél a fodrász, tehát a neutrális (azaz, semleges) bázist egységesen viszi fel a hajra.

Ha a neutrális színalapot vesszük alapul, tökéletesen kikerülhető a szőkítés során gyakran előforduló hibaküszöb, ami miatt a hideg tónus gyakran platinás, őszes hajszínt eredményez; míg a meleg tónus csibesárgás, napsárgás végeredményt nyújt. Többek között ezért is olyan népszerű a lenszőke hajszín.

A LENSZŐKE AZ EGYIK LEGKEVESEBB FIGYELMET IGÉNYLŐ VILÁGOS HAJSZÍN 

A lenszőkében ráadásul az a jó, hogy nem kell a hajtöveknél elkezdeni: ha a természetes hajszíned amúgy is világos árnyalatú, teljesen belefér, ha már eredetileg is 5-10 centiméterrel lejjebb kezdi a festést a fodrász. Ennek a festési módszernek köszönhetően soha nem lesz ápolatlan, lenőtt a hajad, sokkal inkább természetes, napszítta hatást fog nyújtani, amit a nyári napsütésben amúgy is sokan szeretnének elérni. 

A lenszőke hajfestést akár melírként is meg lehet valósítani, hiszen nincsen szabály arra, hogy minden egyes hajtincset ugyanonnan kezdjen el befesteni a fodrász! Általános igazság, hogy az arcot keretező részeknél a világosabb hajszín jobban kiemeli a szemeket, mint a sötét színtónusok, ezért remekül mutat az is, ha elöl az arcodnál a hajtöveknél, a frizurád hátsó részéhez közeledve pedig egyre később kezdi el a hajtöveknél való festést a fodrászod. Ezt a technikát alkalmazta a fenti képen Elsa Hosk topmodell is, aki tökéletesen bebizonyította, hogy a szőke nemcsak a hosszú hajúaknak áll jól! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves