Quantcast

Olaplex

A fodrászok kedvenc trükkje rossz hajra

© Getty Images

A kétlépéses módszert csak speciális szalonokban alkalmazzák, azonban egyes Olaplex hajszerkezetjavító-kezelések (és egyéb kisegítő termékek) már otthon is elérhetők, hogy elkerülhessük a hajvágást. 

Ki ne szeretne felvágni szalonszépségű hajával azon a havi egy időponton túl is, amikor ténylegesen bejelentkezünk egy szakemberhez? A ragyogás, lágy textúra és sűrűség által kiváltott „új haj” érzés feltehetően csak a fodrászszalonokban érhető el, legalábbis a közelmúltig ez biztosan így volt. Nemrég viszont az Olaplex-kezelés – az egyik legjobb megoldás a sérült haj ápolására – elérhetővé vált otthoni használatra is.

Mit jelent az Olaplex?

Az Olaplex a márka neve, amely hajszerkezet-javító „varázstermékeket” dob piacra. Amikor az Olaplexről beszélünk, a No.3-as kezelésre gondoljunk, amely az Amazonon is a vásárlók kedvence, több mint 18.000 pozitív visszajelzéssel.

Ez egy többlépcsős hajkezelés, ami a hajszálakon belüli, sérült kötéseket erősíti meg, amelyek a haj szárazságát és károsodását okozzák. Visszaállítja eredeti fényét, és elképesztően puhává varázsolja a száraz hajat. A márka a „bis-aminopropyl-diglycol-dimaleate” néven ismert kötésépítő szabadalom birtokosa, ezek a híres összetevők alapozzák meg a kezelés sikerességét.

Hogyan segít az Olaplex a hajnak?

A kezelés képes visszaállítani a haj szerkezetében megszakadt összes diszulfidkötést, és helyreállítani a hajszárítók, hajvasalók, hajformázók használata, valamint a napsugárzás, festés, fésülés hatására elgyengült szálakat.

Mivel többlépcsős rendszerről beszélünk, talán meglepő lehet, hogy kizárólag a No.3. érhető el otthoni használatra. Ennek oka, hogy a No.1. és a No.2. kezelést csak fodrászok végezhetik. A harmadik lépés áll otthon is rendelkezésünkre, amellyel meghosszabbíthatjuk a fodrász által elért eredményt.

Kinek ajánljuk?

Az Olaplex tökéletes azoknak, akik haját tönkretette a festés, különösen a szőkítés és más agresszív kemikáliák használata. Akkor is javasolt, ha hajunk kiszáradt a formázó- és rögzítőeszközök állandó használata miatt, vagy ha csak a nyár után szüksége lenne egy helyreállító kúrára.

Hogyan használjuk?

Az Olaplex No.3. mosás előtti kezelés, használata nagyon egyszerű. Vigyük fel a terméket nedves hajra, fésűvel oszlassuk el egyenletesen, majd hagyjuk hatni 10 percig, és folytassuk a szokásos mosási rutinnal.

A boltokban – a No.1 és a No.2 kivételével – más kezelések is elérhetők. Találhatunk például No.0-át, egy hajerősítő terméket, amely a később alkalmazott termékek jobb felszívódását segíti elő. Ez egy könnyed formula, amely szintén hozzájárul a sérült kötések újjáépítéséhez és a haj egészségesebb megjelenéséhez.

Léteznek még No.4., No.5. és No.6. termékek is, ezek samponok, balzsamok és mosás utáni kezelések a hajszerkezet teljes reparációjához.

Felejtsük tehát el az ollót, ha sérült a hajunk, az Olaplex tökéletes és teljes megoldást nyújt annak helyreállítására.