Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hair Care

5 dolog, amit a profi fodrászok sosem tennének a saját hajukkal

2022. szeptember 29.

3 perc olvasás

ELLE

egészséges haj fodrász haj hajápolás hajformázás szép haj
5 dolog, amit a profi fodrászok sosem tennének a saját hajukkal
© Shutterstock

A hajápolási szakértők szerint az alábbi dolgokat érdemes kerülni, ha szép és egészséges hajról álmodozol.


Ki másra is hallgatnánk a hajápolás terén, mint a profi fodrászokra, akik pontosan tudják, mire van szüksége a hajnak – és leginkább, hogy mire nincs?!

Öt olyan szokást gyűjtöttünk most össze, amik meglepően gyakoriak, pedig a fodrászok semmilyen körülmények között nem javasolnák ezeket senkinek.

1) Nedves hajat vasalni/göndöríteni

A hajszálak nedves állapotukban a legsérülékenyebbek, ezért ilyenkor óvni kell őket minden káros hatástól, különösen a hőtől. Ráadásul a haj csak teljesen száraz állapotában formázható, ezért teljesen felesleges a még nedves hajat vasalni vagy göndöríteni, mert csak ártani lehet vele. Formázás előtt alaposan szárítsd meg a tincseidet, és hajszárítózás előtt is használj hővédőt, hogy biztosan ne sérüljenek a szálak.

2) Túl gyakran lila sampont használni

A szőke vagy szőkített hajúak számára kifejlesztett lila sampon igazi áldás, hiszen segít, hogy a szőke tincsek ne sárguljanak be olyan hamar. Ugyanakkor ezt sem szabad túlzásba vinni! A profi fodrászok tisztában vannak vele, hogy a lila sampon erősen szárító hatású, ezért hetente legfeljebb egyszer ajánlott ezzel hajat mosni.

3) Ellógni a fésülködést

Vannak napok, amikor ébredés után te is egyszerűen csak feltekered egy kontyba a hajadat anélkül, hogy előtte megfésülködnél? A profi fodrászoknál ez nem fordulhat elő, ők a rendszeres, mindennapi fésülködésre esküsznek. Különösen, ha egyébként is kócosodásra hajlamosak a tincseid, mert a gubancok könnyen megtörik a szálakat, ami sokat ront a frizura összhatásán és a haj egészségén is.

4) Koszos hajat festetni

Egy időben elterjedt az a tévhit, hogy nem éppen friss hajjal érdemes érkezni a fodrászhoz, ha festetni szeretnél, ám úgy tűnik, ennek éppen az ellenkezője igaz. A profi fodrászok szerint a tiszta hajat fogja be a legszebben a festék – minél koszosabbak a tincsek, minél több olaj, faggyú és hajformázó termékmaradék gyűlik fel a szálakon, annál foltosabb lehet a végeredmény.

5) Megfeledkezni a radírozásról

Akárcsak az arcon vagy a többi testfelületen, a fejbőrön is felhalmozódhatnak az elhalt hámsejtek. A legjobb módja annak, hogy ezektől megszabadulj, egy alapos radírozás – ma már külön erre a célra kifejlesztett radírozó samponokat is lehet kapni. Heti egyszer érdemes átradírozni a fejbőrt, ez amellett, hogy felfrissíti a hajtöveket, a vérkeringést is serkenti a fejbőrben, ami akár a hajnövekedést is elősegítheti.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves