Quantcast

Lakberendezés

4 designer, akik munkáit kár lenne kihagyni a hétvégén

4 designer, akik munkáit kár lenne kihagyni a hétvégén
© S/alon Budapest

Mondunk egy jobb programot a szokásos hétvégi bútor- és barkácsáruházazás helyett!

Szeptember 24-e és 26-a között 7000 négyzetméteren várja a S/ALON Budapest lakástrend kiállítás a Sportarénában mindazokat, akik lakásfelújítás előtt vagy után állnak, és egyedi megoldásokkal szeretnék megtölteni otthonukat, a szakma tagjait és természetesen a notórius bútorszerelmeseket. A felújítással járó praktikus dolgok mellett a hétvégén olyan dizájnerek munkáival is megismerkedhetünk, akikre eddig is érdemes volt odafigyelni, de a jövőben már egyenesen megkerülhetetlenek lesznek. 

Wendy Morrison és a Pink Moon

A Skóciában élő és a divatszakmából érkező Wendy Morrison egy véletlenszerű szőnyeggyárba való látogatásakor találkozott a végzetével, és szeretett bele azonnal a szőnyegkészítés. Legikonikusabb darabját a Pink Moont pedig Budapestre is elhozza a hétvégén. A különleges kárpit érdekessége, hogy alkotója újra felfedezte benne a  buddhista swastika szimbólumot. 

 "Ez a Föld egyik legősibb jelképe és a békét, jó szerencsét, pozitivitást és a végtelent szimbolizálja. Sajnos, mint ismeretes, a náci Németországban ezt a jelképet a diszkrimináció ikonjává tették. A Pink Moon viszont az óramutató járásával megegyező variációt használja, ami a pozitivitás meséje."

 Patricia Urquiola x Laufen

Patricia Urquiola a bútor- és enteriőr design egyik élő ikonjává vált az elmúlt években, többek között dolgozott már együtt a Louis Vuittonnal is, de most a Laufen márkával összefogva alkottak valami maradandót. A Soner névre hallgató kollekció darabjait semmiféleképpen ne hagyd ki a hétvégén. 

 

"A célom az volt, hogy ezeket a látszólag nagy, elkülönülő ihletforrásokat egy olyan kollekció megalkotására fordíthassam, amely a szögek és ívek lágy egyensúlyát jeleníti meg. A termékek vékonyak, mégis tartósak, könnyedek és fényesek, ez teszi őket egyedivé."

Anna Amélie: bemutatkozik a HOME kollekció

Oláh Anna amellett, hogy gyönyörű és egyedi táskákat tervez és készít, nemcsak a ruhák felé nyitott az elmúlt időszakban, hanem a lakberendezés felé is. Míg a tavalyi darabok inkább a hálószobáról szóltak, addig idén az étkezésé lesz a főszerep. Abban, hogy a tárgyak jól fognak kinézni nem kételkedünk, hiszen Anna vonalrajzai mindent egycsapásra egyedivé varázsolnak. 

 "Számomra pozitív élmény volt a karantén, azt éreztem, hogy “Na, most megmutathatom, hogy mennyire vagyok kreatív. Na, most van itt a lehetőség!“ Egy próbatétel volt, amit - azt gondolom - sikeresen teljesítettünk. "

 JAP, a sztárvendég a szomszédból

Az idei S/alon Budapest kiállítás vendégországa Csehország lesz, a szomszédból érkező JAP pedig a térelválasztás mestere már 30 éve. Petr Paksi, alapító csak úgy jellemzi a márkát, hogy az egyedi beltéri megoldásait letisztult design, egyszerű színek és kortárs, mégis ismerős formák jellemzik, amik azonban nem a feltűnőségre, hanem a megbízhatóságra törekednek.

 "Az ajtók sokkal többet rejtenek magukban, mint az elsőre látszik: ezek a termékek olyan megoldásokat nyújtanak, amelyek helyet takarítanak meg a belső terekben, vagy éppen új dizájn lehetőségeket nyitnak meg."

Ha még ez sem volna elég, akkor elárulhatjuk hogy nem csak neves márkákkal, csodás bútorokkal és nagyszerű dizájn megoldásokkal találkozhattok a Sportarénában szeptember 24-e és 26-a között a S/ALON Budapest lakástrend kiállításon, de az október 15-én megjelenő ELLE Decoration csapata is kilátogat a hétvégén. Nem érdemes távol maradni!