Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Párkapcsolat

Kiderült: ez a 3 leggyakoribb ok, amiért a párok szakítanak

2022. november 07.

2 perc olvasás

Elle.fr

párkapcsolat párok szakítás
 Kiderült: ez a 3 leggyakoribb ok, amiért a párok szakítanak
© Shutterstock

Kiderült, mik a leggyakoribb okok, amik szakításhoz vezetnek. 


A szakítás negatív hatásai hónapokkal, de akár évekkel később is kihathatnak a mentális egészségre. Egy új kutatásból most kiderült, hogy mik a leggyakoribb okok, amik miatt a párok úgy döntenek, hogy képtelenek helyrehozni a kapcsolatukat, ezért az elválás mellett döntenek. 

Sokan a terápiát választják

Egy szakítás után sokan úgy döntenek, hogy terápiára mennek, mert egyedül nem képesek feldolgozni a történteket. Az emberek többsége ugyanazokat a kérdéseket teszi fel a szakembernek, akitől segítséget kértek. A legtöbben arra kíváncsiak, hogy miért nem látták a kapcsolatuk megromlását vagy arról, hogy miért nem működnek a szerelmi kapcsolataik. Most a szakítás legfőbb okaira is fény derült. 

1. Eltávolódtak egymástól 

Az elsőszámú ok, amiért a párok a szakítás mellett döntenek az, hogy úgy érzik teljesen eltávolodtak egymástól. Lehetnek intő jelek, amikor már a párok egyáltalán nem figyelnek egymásra vagy nem hallgatják meg a másikat, a végén pedig úgy érzik, hogy már csak lakótársak. 

2. A viták 

A gyakori viták szintén sokszor szakításhoz vezetnek. Ha az egykori szerelmesek elbeszélnek egymás mellet,t valamint a dühüket inkább haraggal fejezik ki, sokszor úgy érzik, hogy a kapcsolatnak nincs többé jövője. Probléma lehet az is, amikor már közös gyermek is van a kapcsolatban, és neki is át kell élnie a mindennapos vitákat.

3. Hűtlenség

A top 3 lista utolsó helyezettje a hűtlenség. Ha az egyik fél kikacsintgat a kapcsolatból és máshol keresi a boldogságot, sokak számára a megbocsáthatatlan kategóriába tartozik. Nagyon nehéz a megcsalás után újra helyreállítani a bizalmat. Ebben az esetben a párok sokszor szokták szakember segítségét kérni.

Íme, a többi ok

4. A tisztelet hiánya

5. Különböző érdeklődési körök

6. Költözés

7. Pénzügyi problémák

8. Nem osztják meg a házimunkát

9. Nem működik jól a szex

10. Családon belüli erőszak

11. Nem születik közös gyermek

12. Szenvedélybetegség az egyik félnél vagy mindkettőjüknél

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves