Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gazdasági válság

Az infláció miatt itt a legújabb randi trend, amit a nők és a férfiak is alkalmaznak

2023. június 14.

2 perc olvasás

ELLE

randizás infláció gazdasági válság
Az infláció miatt itt a legújabb randi trend, amit a nők és a férfiak is alkalmaznak
© Shutterstock

Az infláció miatt a randizási szokások is megváltoztak.


Az infláció hatását rengeteg ember megérzi a pénztárcáján, így nem csoda, hogy nem csupán a mindennapokban lett szokás a spórolás, de a randizással kapcsolatban is. Az infla-dating vagyis az infla-randizás lényege, hogy a szinglik próbálnak olcsóbb randizási módokat találni, beleértve például a kirándulást, ami anyagilag kevésbé megterhelő, mint egy vacsora étteremben.

Mondd el, mennyi pénzed van!

Korábban főleg az első randikon tabunak számított, hogy a pénz szóba kerüljön, de ma már a nők és a férfiak is sokkal nyitottabbak az anyagi helyzetükkel kapcsolatban. Ez szintén az infláció hatása, hiszen mindenkit érint, így sokkal természetesebb beszélni róla. A párkapcsolatban élők szintén ügyelnek arra, hogy mennyit költenek randikra, és sokan inkább az otthoni romantikus együttléteket preferálják a gazdasági válság miatt. 

Az infla-randizás pozitív hatásai

Melissa Stone párkapcsolati tanácsadó szerint az infla-randizásnak rengeteg pozitívuma van, ugyanis lehetőséget ad arra, hogy valódi kapcsolatokat alakítsunk ki, és megtanuljuk, hogy nem az számít, hogy mennyibe került egy randevú, hanem a partner, akivel az időnket töltjük. 

Tökéletes lehetőséget kínálhat arra, hogy valakit mélyebb szinten megismerj, miközben szórakozol és pénzt takarítasz meg

–  mondta a szakértő.

Az olyan egyszerű randevúk, mint egy piknik a parkban, egy játékest otthon, vagy akár egy séta, ugyanolyan élvezetesek lehetnek, mint egy étterembe vagy koncertre menni

– tette hozzá, majd kiemelte, hogy a nyugisabb, kevésbé pénzköltős randiknál jóval több esélyünk lesz a valódi tartalmas beszélgetésekre, valamint abban is segít, hogy a férfiak és a nők is kreatívabbak legyenek, amikor az ismerkedésről van szó. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves