Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megcsalás

Ilyen férfival lépnek félre leggyakrabban a házas nők

2022. július 22.

2 perc olvasás

ELLE
hűtlenség házasság megcsalás párkapcsolat tetoválás hűtlen nő
Ilyen férfival lépnek félre leggyakrabban a házas nők
© Shutterstock

Érdekes eredményre jutottak egy kutatás, ami azt vizsgálta, hogy a házas nők milyen típusú férfiakkal lépnek félre a leggyakrabban.


Mintegy ötezer heteroszexuális nő vett részt a Gleeden nevű társkereső alkalmazás felmérésében, amelyben arra keresték a választ, milyen típusú férfiakkal csalják meg házastársukat a nők a leggyakrabban. A kérdések kifejezetten a külső jellemzőkre kérdeztek rá, ez alapján pedig egyértelműen kimutatható volt, hogy a hűtlen feleségek a tetovált férfiakra buknak.

A párjukat megcsaló nők 55 százaléka elismerte, hogy vonzónak találja a tetovált férfiakat, 27 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy a tetoválás típusától függ, mennyire jön be neki az, aki viseli.

A varrott mintákra bukó nőknél egyértelműen a karon lévő tetoválás a legnépszerűbb, a válaszadók 81 százalékának bejön a kivarrt kar, 73 százaléknak kifejezetten a nagy méretű tetoválások a gyengéi, míg meglepően magas arányban (65%) nyilatkozták azt, hogy a nyakat és az arcot díszítő mintákat kedvelik.

Jócskán lemaradtak a sorban a diszkrétebb minták, a csuklóra varrt minta 32%-nak, a száj belsejét díszítő tetkó 14%-nak, míg a tetovált nemi szervek csupán 9%-nak jöttek be.

A rosszfiú klisét erősíti a tetoválás?

Pusztán a fizikai jellemzőkre vonatkozó preferenciák alapján nehéz lenne egyértelműen megállapítani, hogy miért pont a tetovált férfiakhoz vonzódnak a házasságban élő nők. A kutatást végző cég kommunikációs igazgatója, Soléne Paillet szerint azonban a kirajzolódó minta is megerősíti, hogy a házasságon kívüli kalandokat kereső nőket az újdonság és az izgalom vonzza.

A tetovált férfiakhoz kapcsolódik a „rosszfiú” imázs, ami magyarázatként szolgálhat arra, hogy miért pont őket választják a hűtlen nők.

A felmérés résztvevőinek 64 százaléka bevallotta, hogy gyakran fantáziál a rosszfiúkról, 58%-uk úgy nyilatkozott, hogy férfiasabbnak találja a tetovált pasikat, míg 52 százalék számára a tetoválás a spontánabb és kockázatvállalóbb életmód egyik kifejezési formája.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves