Quantcast

Ink

Itt az ideiglenes tetoválás, ami egy év alatt eltűnik

Itt az ideiglenes tetoválás, ami egy év alatt eltűnik
© Igor Ustynskyy

Most, hogy a megbánás nélküli, félig tartós tetoválások már elérhetőek, vajon megváltozik-e a testünk díszítésének módja?

Az Ephemeral Tattoo kezdte használni a 9-15 hónap alatt elhalványuló tintát, ami elsőre komolytalannak tűnhet. A tetoválás többnyire egy jelentőségteljes, személyes folyamat, és az elhalványuló műalkotások pedig elbagatellizálják a művészetét. Az emberek azonban sokféle okból tetováltatnak, így sok a meggondolatlan döntés – ebből adódóan pedig a megbánt tetoválás is.

A tetoválás megbánása volt az egyik mozgatórugója az Ephemeralnak, ami jelenleg Brooklynban és Los Angelesben működik. „A hagyományos tintában található pigmentrészecskék túl nagyok ahhoz, hogy a szervezet lebontsa őket” - mondja Dr. Dhaval Bhanusali bőrgyógyász, aki segített kifejleszteni az Ephemeral ideiglenes tintáját. Az Ephemeral Tattoo tintában lévő pigmentrészecskék azonban kisebbek, és egy polimer komplexbe vannak csomagolva, amely idővel lebomlik, felszabadítva a színt, és lehetővé téve, hogy távozzon a szervezetből.

De nevezhetünk-e tetoválásnak valamit, ami mulandó – vagy nevezzük inkább sminknek? 

Az Ephemeral tetoválásokat jelenleg csak feketében készítik, a színes tintán még dolgoznak, és a mintának elég kicsinek kell lennie ahhoz, hogy elférjen egy szabványos méretű hidrokolloid tapasz alatt. A felszívódó minták több mint kétszer többe kerülnek, mint a legtöbb hagyományos tetoválás, az ára 195 dollárnál kezdődik. A felszívódó tetoválás egyébként ugyanazzal a technikával készül, mint a hagyományos, a különbség tényleg csak a tintában mutatkozik meg.

Forrás: Elle