Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mesterséges intelligencia

A ChatGPT lett az új esküvőszervező: a párok állítják,hogy rengeteg pénzt spórolnak meg

2024. május 09.

3 perc olvasás

ELLE

esküvő mesterséges intelligencia ChatGPT
A ChatGPT lett az új esküvőszervező: a párok állítják,hogy rengeteg pénzt spórolnak meg
© Shutterstock

A ChatGPT már az esküvők megszervezésére is alkalmas? 


2024-ben már az sem meglepő, ha a ChatGPT segít megszervezni az esküvőnket. Kiderült, hogy egyre több menyasszony és vőlegény kér tanácsot a mesterséges intelligenciától, ugyanis állításuk szerint rengeteg pénzt tudnak megspórolni vele.

Egy házasodni készülő nő mesélte el a történetét

Maria Cortese-nek leesett az álla, miután 5000 dolláros árajánlatot kapott egy esküvőszervezőtől nemrég. A menyasszony és a vőlegénye összesen 34 ezer dollárt szánnak az esküvőjükre, amire idén augusztusban kerül sor, ezért kicsit soknak találták azt az összeget, amit az esküvőszervező elkért volna tőlük.

A ChatGPT-t használom arra, hogy szó szerint mindent elintézzek az esküvőmre

– mondta Maria, aki elárulta, hogy a tavalyi szeptemberi eljegyzése előtt még sosem használta az ingyenes mesterséges intelligencia platformot. 

A fiatal nő csupán az egyike a sok költségvetési menyasszony-jelöltnek, akik manapság az Egyesült Államokban inkább lemondanak az esküvőszervezőről, és ehelyett kibernetikával próbálkoznak, amikor a nagy napjukat szervezik. Természetesen továbbra is sokan kérik szakember segítségét, de akiknek nem telik rá, ők más megoldáshoz folyamodnak. 

Rengeteg pénzt spórolok. Nincs szükségem esküvőszervezőre. A mesterséges intelligencia mindent elintéz

– magyarázta Maria.

Egy 2024-es felmérés a Zola, egy virtuális esküvői központ segítségével megállapította, hogy a jegyespárok 52%-a hajlik arra, hogy automatizálásra bízza a szertartásuk részleteit.  Az eredmények alapján a ChatGPT általában olyan feladatokat kap, mint az esküvői weboldalak készítése, a fogadalmak megírása és a költségvetés kezelése. 

A stresszes időszakban nagy segítség lehet

Allison Cullman, a Zola márkamarketing és stratégia alelnöke szerint a ChatGPT-hez hasonló rendszerek kényelme és hatékonysága enyhíti az esküvővel járó mentális terhek egy részét. Azt is kifejtette, miért gondolja ezt így. 

A generatív mesterséges intelligencia számos fájdalmas pontot képes kezelni és az esküvőszervezési folyamat számos aspektusát egyszerűsíteni. Segíthet a pároknak felgyorsítani a manuálisabb feladatokat, valamint képes arra is, hogy az esküvői szállítóknak részletes ütemtervet készítsen.

Áprilisban a Zola bevezetett egy egyéni GPT eszközt a hamarosan házasulandók számára, a „Split the Decisions” (Osszuk meg a döntéseket) nevű platformot.  A havi 20 dolláros ChatGPT+ előfizetésért az intuitív technológia az egyéni erősségek és érdeklődési körök alapján osztja fel a kötelező feladatokat a partnerek között. Emellett olyan közös projekteket is javasol, amelyeket a vőlegények és a menyasszonyok közösen oldhatnak meg.  

Egy fiatal feleség, Zanah Hernandez pedig elárulta, hogy ő a nászútját terveztette meg a mesterséges intelligenciával. A pénzügyi elemző állítja, hogy ő és a férje így sokkal nyugodtabban vágtak neki az olaszországi utazásuknak, mert a ChatGPT rengeteg dolgot elintézett helyettük.

Kértem továbbá egy listát a hajókirándulásokról, éttermekről és szórakoztató kirándulásokról minden egyes tengerparti városban, ahová terveztük, hogy ellátogatunk

– magyarázta Zanah.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves