Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Etikett

3 dolog, amit nem illik esküvői ajándékként adni

2024. április 18.

2 perc olvasás

ELLE

ajándék esküvő
3 dolog, amit nem illik esküvői ajándékként adni
© Shutterstock

Ezeket az ajándékokat mellőzni kell egy esküvőn.


Manapság általában az esküvőkön pénzt szokás adni, legalábbis gyakran a párok is kihangsúlyozzák a meghívóban, hogy egy szép összegnek örülnének a legjobban. Azonban az olyan lagzik esetében, ahol ez nincs megmondva, és lényegében nekünk kell eldönteni, hogy mit vigyünk, akkor is fontos néhány szabályt betartani. Mutatjuk, mi az, amit semmilyen esetben sem illik adni.

Valami használt

Magától értetődőnek kell lennie, hogy soha ne ajándékozzunk egy párnak olyasmit, ami nem vadonatúj az esküvőjükre. Ez nem csak kínosnak és tervezetlennek tűnik, de akár sértőnek is tekinthetjük.  Az etikett szakértők is úgy gondolják, hogy meg kell lennie az eredeti csomagolásnak és címkéknek. Friss szerzeménynek kell lennie, hogy ha a megajándékozott visszaviszi az üzletbe, akkor ne derüljön ki, hogy valójában nem is nekik vásárolták eredetileg, mert az ajándékozó már évekkel ezelőtt beszerezte.

Ajándék csak egy személynek

Találtál egy szép golfkészletet, aminek szerinted a leendő férj örülne? Azonban, akkor mi lesz a menyaszonnyal? Nem biztos, hogy a legjobb ötlet, ha csak olyan tárgyat ajándékozol, aminek az egyik fél örül. Fontos, hogy ilyen esetben párban gondolkodj, akkor is, ha csak az egyikőjükkel ápolsz közeli viszonyt. Az egyszemélyes ajándékot talán jobb lenne megspórolni egy születésnapi vagy ünnepi ajándékcserére. Az ajándék a közös életüket hivatott szimbolizálni, nem csak az egy személlyel való kapcsolatodat.

A baba ajándék

Még ha a pár várandós is, ez nem a megfelelő alkalom arra, hogy babával kapcsolatos tárgyakat ajándékozz. Ez pláne igaz azonban, akkor ha nincs még úton a baba. Nem helyénvaló babaajándékot vásárolni, mielőtt valaki bejelentené, hogy gyermeket vár, de esküvőre egyébként sem a legjobb megoldás. Először is, sok kultúrában ez igazán balszerencsét hoz. Másodszor, azt gondolhatod, hogy gyermeket akarnak, de az is előfordulhat, hogy tévedsz, hiszen nem evidens, hogy  minden házaspár számára a gyerekvállalás legyen az elsődleges. Ha valamiért azonban pont az történik, hogy nem jön össze a baba, akkor az ilyesmi ajándék fájó is lehet a számukra.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves