Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Etikett

4 kérdés, amit tilos feltenni egy esküvőn

2024. április 19.

2 perc olvasás

ELLE

esküvő kérdés
4 kérdés, amit tilos feltenni egy esküvőn
© Shutterstock

Egy esküvőn ezeket a kérdéseket jobb mellőzni. 


Egy esküvő az egyik legszebb nap lehet a pár, a rokonok és a barátok életében is. Azonban ehhez az is szükséges, hogy jegyezzük meg, mik azok a kérdések, amiket egyszerűen nem illik feltenni a nagy napon a menyasszonynak és a vőlegénynek. 

1. Hozhatok plusz egy főt?

Ez egy olyan kérdés, amit általában az esküvő előtt szoktak feltenni, de nem kellene. Rossz hírünk van: ha a meghívóban nem hangsúlyozzák ki vagy a pár külön nem jelzi, akkor nem illik plusz egy fővel beállítani a lagziba. Ez azt is jelenti, hogy megkérdezni sem túl jó ötlet, mert a menyasszony és a vőlegény is kellemetlenül érezheti magát, főleg akkor, ha tényleg nem fér már be plusz ember a keretbe. Érdemes megfontolni, hogy egyedül elakarunk-e menni vagy sem.

2. Miért hívtad meg XY-t az esküvődre? 

Jobb nem beleállni egy vitába a nagy napon, és másrészt pedig a menyasszony és a vőlegény dolga, hogy kiket hívtak meg. Ha mi nem is kedvelünk valakit, jobb lenyelni a békát, ugyanis nem a saját lagzinkról van szó. Nem érdemes a párnak a csodálatos napot elrontani ilyen kérdésekkel. Szintén érdemes nem vitába keveredni senkivel, hiszen a figyelem középpontjában nem nekünk kell lennünk.

3. Mennyibe került az esküvőtök?

Ezt maximum akkor tehetjük fel, ha nagyon közeli viszonyt ápolunk a menyaszonnyal vagy a vőlegénnyel, de akkor sem a nagy napon. Az ünneplés alatt nem kell pénzről beszélni, ezért, ha bárkiben ez a kérdés meg is fogalmazódik, érdemes egy jobb alkalmat választani arra, hogy kifagassa a szerelmes párt az anyagiakat illetően. Szintén nem illik megkérdezni, hogy ők vagy esetleg a szülők finanszírozták-e a lagzit.

4. Mikor terveztek gyereket vállalni?

Szintén nem egy esküvőre való kérdés, de egyébként is inkább csak akkor illő róla beszélni, ha a menyasszony vagy a vőlegény hozzák fel. Könnyen lehet, hogy az adott pár nem tervez gyerekeket vagy esetleg szeretnének, de valamilyen egészségügyi ok miatt nem lehet vagy csak nagy nehézségek árán jöhet össze. Ezekben az esetekben a kérdés bántó is lehet feléjük. Egy esküvőn pedig pláne nem szabad kíváncsiskodni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves