Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Barbie-mánia

Őrületes trend terjed a Barbie megjelenése óta, rengeteg nő szakított a partnerével a film miatt

2023. augusztus 11.

2 perc olvasás

ELLE

trend barbie mozifilm párkapcsolat szakítás Barbie-film
Őrületes trend terjed a Barbie megjelenése óta, rengeteg nő szakított a partnerével a film miatt
© AaronP / Bauer-Griffin / GC Images

A Barbie-film óriási kasszasiker, de sok nő számára többet jelent, mint egy könnyed nyári szórakozás.


A Barbie-film júliusban került a mozikba, azóta pedig rekord számú nézőt vonz a kivetítők elé. Azonban kiderült, hogy sok nő számára sorsfordító pillanat volt, amikor beültek megnézni ezt a könnyed nyári szórakozást ígérő alkotást.

A közösségi médiában tejredő hírek szerint sok nőnek ez a film adta meg a végső lökést, hogy kilépjenek a rosszul működő kapcsolataikból.

A Barbie-filmnek nagyobb hatása van, mint amire bárki is számított

Rengeteg nő számolt be arról, hogy mennyire csalódottak voltak, mert a partnereik nem értették meg, vagy nem értettek egyet a film üzenetével, amely rávilágít a férfiak és a nők közti egyenlőtlenségekre. Maga a rendező, Greta Gerwig is elismerte, hogy feminista alkotásról van szó, és sok néző a film után döbbent rá, hogy partnerével mennyire eltér a világnézetük a fontos kérdésekben.

A TikTokon az egyik felhasználó például így írt arról, hogy mennyire motiválta őt a film:

Köszönöm Barbie, hogy erőt és önbizalmat adtál nekem, hogy ráébredjek: jobbat érdemlek.

Egy másik néző, a 27 éves Theresa Arzate a Huffington Postnak azt nyilatkozta, hogy korábbi partnerével több problémája is volt, de végül a film döbbentette rá, hogy szakítaniuk kell, miután a barátja nem értette meg, hogy miért sírta el magát az egyik jeleneten, amiben egy feminista beszéd hangzott el. Ekkor rájött, hogy egyáltalán nincsenek egy hullámhosszon a nemekkel kapcsolatos nézeteiket illetően.

barbie-film-elle.hu
Forrás: AaronP / Bauer-Griffin / GC Images

Kelly Minter mentális egészségügyi tanácsadó és Nicholas Balaišis pszichoterapeuta azonban türelemre intenek: azt javasolják, hirtelen döntések helyett a nők először próbálják megbeszélni a véleménykülönbségeket a partnerükkel, azonban ne tartsák magukban a rossz érzéseiket. Ha pedig feloldhatatlan ellentétekre derül fény, akkor valóban eljött az idő, hogy a páros tagjai külön utakon folytassák.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves