Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vallomás

„Aszexuális vagyok, és nem akarok lefeküdni senkivel” – meglepő vallomás egy nőtől

2022. december 08.

2 perc olvasás

ELLE

női testet párkapcsolat szexualitás vallomás aszexuális
  „Aszexuális vagyok, és nem akarok lefeküdni senkivel” – meglepő vallomás egy nőtől
© Fotó: Getty Images

Sokakat meglepett az aszexuális nő beszámolója, míg mások támogatják, és lenyűgözőnek találják az őszinteségét. 


Yasmin Benoit évek óta tudja, hogy aszexuális, bejegyzéseivel, és nyilatkozataival pedig megpróbál másokat támogatni. Eleinte sokan meglepődtek a mondatain, ám manapság egyre többen tartják példaképnek a bátorsága miatt. 

Így jött rá a nő, hogy aszexuális

Yasmin manapság már blogot is vezet, és sokan követik a közösségi médiában, ahol rendszeresen oszt meg tartalmakat. 

Mindenki elég aszexuálisnak tűnik a pubertáskorig, aztán már nem. De én nem éreztem ugyanígy. Rájöttem, hogy valami baj van. Azt mondták: „Nem nézel ki aszexuálisan, valószínűleg csak bizonytalan vagy, vagy biztos molesztáltak, vagy biztos meleg vagy… Lehet, hogy pszichopata vagy, és nem tudsz megfelelő kapcsolatot kialakítani az emberekkel”.

A nő elárulta, hogy mindenkinek volt egy teóriája arra, hogy mi vele a probléma, ám ezek a legtöbb esetben messze álltak a valóságtól. Eleinte senki sem hitt neki, úgy vélték, csak felfújja a dolgokat, az emberek nem értették meg, hogy nem vonzódik másokhoz szexuálisan. 

Senkivel nem akarok szexelni, és valószínűleg soha nem is fogok szexelni. 

Ám elárulta, hogy ez nem jelenti azt, hogy semmiféle szexualitásban nincs része, Yasmin rendszeresen maszturbál. Elmondta, hogy szerinte a társadalom hiperszexualizált, ami nagyban megnehezíti az aszexuális emberek életét. Sokszor elidegeníti az embereket más személyektől, hiszen sokan nem szeretnék ezt az életet élni, így nem találják a helyüket a világban. 

Yasmin eltökélt szándéka, hogy lehetővé tegye, hogy az aszexuális emberek ne érezzék magukat elszigetelve. Elmondta, hogy az aszexuális társadalom egyre inkább nő, és manapság már sokan fel merik vállalni, hogy aszexuálisok. A kutatások szerint jelentleg a társadalom 1%-a aszexuális, ám a pontos számot nem lehet megbecsülni, a valóságban valószínűleg magasabb az arány. 

Az utóbbi időben egyre többen fejezik ki az érzéseiket a randizással kapcsolatban. Az aszexuális embereknek sokszor problémát okoz a pártalálás, főként az online társkeresés során. Ezért megpróbálják vicces módon, különféle fórumokon felhívni magukra a figyelmet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves