Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Toxic

5 fajta mérgező ember, akikbe véletlenül se szeress bele

2022. november 11.

2 perc olvasás

ELLE

mérgező párkapcsolat toxikus mérgező szerelem
 5 fajta mérgező ember, akikbe véletlenül se szeress bele
© Shutterstock

A mérgező emberek 5 fajtája, akiket nem árt elkerülni. 


Ha mérgező emberekre gondolunk, sokszor a legrosszabbak jutnak eszünkbe: pszichopata, őrült és hasonló jelzőkkel illetjük őket. Az igazság az, hogy egy teljesen átlagosnak tűnő ember is lehet toxikus. Most mutatjuk, kik azok, akikkel nem érdemes párkapcsolatot kezdeni. 

A nárcisztikus

Ha valaki csak magára gondol, és egyáltalán nem érdekli, hogy más emberek, hogyan éreznek, bizony abból egészséges kapcsolat nehezen lehet. A nárcisztikus emberek úgy gondolják, hogy mások felett állnak, valamint képesek a másik önbizalmát teljesen a földbe tiporni. 

A dráma mágnes

Az ilyen embereknél mindig van valami gond, ha pedig éppen megoldódik, rögtön jön valami más, ami miatt panaszkodhatnak. Az ilyen emberek általában csak empátiát és szimpátiát várnak a másiktól, de a tanács már nem érdekli őket. A dráma mágnesek általában mindig az áldozat szerepét szeretnék felvenni egy kapcsolatban, valamint imádják a krízishelyzetek megteremtését, mert fontosnak érezhetik magukat. 

A megrögzött hazudozó

Vannak olyan emberek, akik tényleg tehetségesek abban, hogy hazudjanak, megvezessenek másokat. Gyakran szeretnek manipulálni másokat, és a bűntudatot okozni a kiszemelt áldozatuknak, ha valaki megkérdőjelezi az őszinteségüket.

A kontrollmániás

A kontrollmániás mindent elkövet, hogy irányíthasson. Sokszor azt a látszatot keltik a körülöttük lévőkkel, mintha képtelenek lennének hozzájárulni egy beszélgetéshez, vagy úgy tűnnek, mintha ők lennének az egyetlenek, akik képesek döntést hozni.

Az energiavámpír

Vigyázz azokkal az emberekkel, akik csak kiszívják belőled az energiát! Egy energiavámpír örömmel táplálkozik a negatívitásból, boldoggá teszi, ha zaklathatja és kritizálhatja a partnerét. Ha úgy érzed, hogy a párod mellett állandóan fáradt és levert vagy, egy jel lehet, amire érdemes odafigyelned.

Via

 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves